Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Країни ЄС домовились, як реагувати на події в Україні

  • 20.02.2014, 17:26
  • 1 103

Влада України несе особливу відповідальність за забезпечення недопущення кровопролиття та збереження людських життів. Таку заяву зробив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу після зустрічі з прем’єр-міністром Чеської Республіки Богуславом Соботкою в Брюсселі.

"Тим часом демонстранти мають зберегти мирний характер протесту. Негайне припинення насилля, змістовний діалог, що відповідає демократичним сподіванням людей України, — це єдиний шлях для вирішення політичної й інституційної кризи", — сказав Жозе Мануель Баррозу.

"Мені приємно бачити, що між країнами ЄС запанував широкий консенсус у тому, як реагувати на цю ситуацію", ? додав високопоставлений європейський чиновник.

Як повідомляє кореспондент "Радіо "Свобода" у Брюсселі, чеський прем’єр зі свого боку зауважив, що його країна дуже занепокоєна ситуацією в Україні і налаштована на "радикальний підхід щодо українського уряду".

"Я дуже радий, що Рада міністрів закордонних справ збереться сьогодні на екстрену нараду. Чеська Республіка готова підтримати спільний та радикальний підхід ЄС щодо української влади, бо саме вона є відповідальною за припинення насилля та за початок політичного діалогу", ? заявив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка у Брюсселі.

Схожі новини