Передплата 2024 «Добра кухня»

Австрія терміново готує арешт активів Клюєва

  • 22.01.2014, 17:47
  • 1 058

В Австрії готують арешт активів секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрія Клюєва.

Про це, посилаючись на джерела, повідомив один з лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов, пише "Українська правда".

"Акція під посольством Австрії скасована, тому, що за нашими даними уряд цієї країни вже терміново готує арешт активів Клюєва", — сказав він.

У посольстві Австрії виданню на прохання уточнити цю інформацію сказали, що розслідування ведеться:

"В Австрії існує закон про захист особистих даних. Ми не можемо розповсюджувати цю інформацію. Розслідування ведуться, але про ці розслідування у посольстві інформації немає", — сказав посол Вольф Дітріх Хайм.

Як відомо, раніше у у грудні 2013 року Анатолій Гриценко правоохоронні органи Австрії, де є майно та інші статки Андрія Клюєва, отримали від самого Гриценка, Сергія Лещенка (Українська правда), Олексія Шалайського (Наші Гроші, Zik) і Віталія Шабуніна (Центр протидії корупції) інформацію про те, що Клюєв на посаді віце-прем'єра використовував бюджетні кошти для підтримки свого бізнесу.

"Фірма зареєстрована в Австрії, відомі рахунки, відомо все", — зазначав раніше Гриценко, слова якого наводив тоді "Український тиждень".

"Вся інформація направлена до правоохоронних органів Австрії та банку, де лежать ці гроші ще 1,5 роки тому", — додавав він.

"Будь-яка європейська країна, насамперед, Австрія, могла би вже зупинити те, що відбувається зараз. Не треба робити нам послуги — просто виконуйте свої закони", — заявляв Гриценко і додав, що вимагає впровадження санкцій проти чиновників-корупціонерів.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини