Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найменшого Віндзора назвали Джордж Олександр Луї

Хоча брат принца Вільяма, принц Гаррі, говорив, що буде Альберт...

Велика Британія та країни Співдружності святкують народження спадкоємця престолу — у герцога і герцогині Кембриджських Вільяма та Кейт народився син. Він став третім у черзі на британський трон після свого діда, принца Чарлза, і батька, принца Вільяма. Вага немовляти — 3,8 кг.

Біля ШПИТАЛЮ Святої Марії у Лондоні на герцогиню Кембриджську, її малюка та його батька чекали десятки фоторепортерів. Коли пара, одягнена у блакитних тонах, з’явилася на сходах лікарні, натовп вибухнув захопленими криками. «У нього чудові легені! Він великий хлопчик і досить важкий. Щодо імені, то ми працюємо над цим», — заявив Вільям. Пізніше стало відомо, що малюка назвали Джордж Олександр Луї. "Дитина буде відома як Його Королівська Високість принц Джордж Кембриджський", — повідомив королівський двір.

Щасливі батьки повідомили, що їх син вже встиг забруднити свій перший підгузник, який вони з успіхом поміняли. Вільям був налаштований жартівливо. «На щастя, син більше схожий на Кейт. Слава Богу, у нього більше волосся, ніж у мене!», — зрадів підлисуватий батько. Кейт вибрала для виписки блакитне плаття у великий білий горох. Леді Діана, народивши колись Вільяма, вийшла з лікарні у зеленій сукні в дрібний горошок.

Первісток носитиме титул Його Королівська Високість Принц. Він з’явився на світ у лікарні Святої Марії в Лондоні — тій самій, де 31 рік тому народився принц Вільям. Сам Вільям два тижні проведе з сім’єю — йому як молодому батькові Королівські ВПС надали відпустку. Дитина, яка претендує на формальне головування у 16 країнах, стала першим онуком принца Чарлза і третім правнуком королеви Єлизавети ІІ.

Хрещення малюка відбудеться наприкінці 2013-го, або на початку 2014-го. Приватна церемонія відбудеться в Букінгемському палаці у вузькому сімейному колі.

За останнє століття британська королівська сім’я отримала багато свобод, яких не мали їхні попередники: вони можуть вибирати собі половинок, навіть не блакитної крові, самостійно обирати сферу діяльності. Однак багато аспектів їхнього життя досі розписано ще до народження. Малюк Кейт і Вільяма — не виняток. Першим місцем проживання немовляти стане котедж на території Кенсингтонського палацу, де молода сім’я чекатиме закінчення ремонту в їхніх апартаментах. У квартиру 1А в Кенсингтонському палаці, яка колись належала принцесі Маргарет, сім’я переїде восени. Там у них буде 20 кімнат і власний сад.

Кейт і Вільям, виховуючи первістка, як очікується, «поховають» відразу дві королівські традиції: по-перше, відмовляться від постійної присутності нянь (можливо, їх цілком замінить мати Кейт Міддлтон). По-друге, вони планують проводити багато часу в заміському будинку родини Кейт. Вільям хоче приділяти більше уваги турботам про малюка, ніж це прийнято в королівській родині. Принаймні так він обіцяв.

Уперше до обов’язків спадкоємця престолу первісток «приступить» 2014 року. Принц супроводжуватиме батьків у турне Австралією.

Не встиг малюк з’явитися на світ, а вже позитивно вплинув на британську економіку. Буквально через кілька хвилин після новини, що герцогиня Кейт вирушила в пологовий будинок, фунт стерлінгів подорожчав на 0,4% стосовно долара. За обсягом залучених коштів «бейбіноміку» вже порівнюють з ювілеєм королеви Єлизавети II і Олімпіадою-2012. За оцінками аналітиків королівства, казна поповниться 240 млн. фунтів (380 млн. дол.). Британці витратять 62 млн. фунтів на алкоголь, 25 млн. фунтів — на їжу. А ще на 156 млн. фунтів закуплять сувенірів.

Схожі новини