Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Рубігейт»: сім років тюрми для «татуська Сильвіо»

Але сяде 76-річний екс-прем’єр не скоро — у нього ще є можливість апеляцій

Міланський суд засудив екс-прем’єра Сильвіо Берлусконі (на фото) до семи років тюрми — за секс з неповнолітньою повією на прізвисько Рубі (на фото) та зловживання службовим становищем. Тепер «татусько Сильвіо», як називали Берлусконі деякі повії, ніколи не зможе обіймати державні посади... Але рішення суду ще не остаточне. Екс-прем’єр оскаржить його в Апеляційному та Верховному суді. Тож судовий процес над 76-річним Берлусконі може затягнутися на роки. У пресі ця справа вже отримала назву «рубігейт».

СКАНДАЛ довкола еротичних вечірок «бунга-бунга», які влаштовувалися на віллі екс-прем’єра, розгорівся на початку 2011-го. Прокуратура вважає, що жінки, яких запрошували в резиденцію Берлусконі на ці вечірки, були повіями. Берлусконі відкидає звинувачення, що 2010-го платив 17-річній марокканці Рубі (Карімі Махруг) за секс. Мовляв, гроші давав, але просто так, за гарні очі, а сексу ніякого не було...

За свідченнями Рубі, на вечірках «бунга-бунга» дівчата танцювали стриптиз та перевдягалися у монахинь і медсестер. Дівчата, яких було до трьох десятків, навіть інколи показували пародії на політиків, наприклад, на президента США Барака Обаму.

У травні Махруг заявила, що бреше: всі подробиці про еротичні вечірки на віллі Берлусконі... вигадка. Рубі відмовилася від свідчень, що отримала 187 тис. євро від Берлусконі як плату за участь у його вечірках. Але, на думку прокурора Ільди Боккассіні, Рубі бреше: із жовтня до грудня 2010-го вона отримала від Берлусконі навіть не 187 тисяч, а 4,5 млн. євро! Щодо звинувачень у зловживанні службовим становищем, то під час процесу стало відомо, як одного разу Берлусконі подзвонив у поліцію і вмовив звільнити з-під арешту «внучку президента Єгипту». За «внучку Хосні Мубарака» він видавав... Рубі.

«У рішенні суду йдеться також про передачу до прокуратури 32 справ свідків — за дачу неправдивих свідчень. Майже усі вони представляють сторону захисту Берлусконі. Серед них працівники поліції, радники Берлусконі, чиновники, нинішні євродепутати, дівчата, які брали участь у «бунга-бунга», персонал, співаки і музиканти, які свідчили, що на віллі Берлусконі відбувалися лише елегантні вечори” — пише італійська Corriere della Sera.

В останні роки Берлусконі став фігурантом одразу кількох судових процесів. У жовтні 2012-го суд Мілана засудив його до чотирьох років в’язниці за несплату податків, проте пізніше скоротив термін за амністією до одного року. Спроба адвокатів медіамагната домогтися повного скасування вироку зазнала невдачі. У березня 2013-го Берлусконі засудили до року тюрми за справою про незаконне прослуховування, але цей вирок ще не набув чинності.

Схожі новини