Передплата 2024 «Добрий господар»

«З протезом усе можна робити, й на цьому життя не зупиняється»

Морпіх з ампутацією ноги Дмитро Долгіх встановив національний рекорд України — на витягнутих руках понад вісім хвилин тримав гантелі по півтори кілограми кожна

Фотосесія у Львові на панорамній терасі. Фото Михайла Шевелюка та організаторів заходу
Фотосесія у Львові на панорамній терасі. Фото Михайла Шевелюка та організаторів заходу

Морський піхотинець Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Долгіх встановив національний рекорд України. Це найдовший час стояння на одній нозі з додатковою вагою (серед людей з ампутацією) — 8 хвилин та 9 секунд. Тримав на витягнутих руках гантелі вагою по півтори кілограми кожна. Мета рекорду — продемонструвати силу духу та незламність українських воїнів.

Змагання та рекорд відбулися у Києві. На рекорд морпіх Дмитро прибув з передової. Нині чоловік служить на Курському напрямку.

Дмитро Долгіх показує документи про присвоєння йому рекорду України
Дмитро Долгіх показує документи про присвоєння йому рекорду України

Встановлення національного рекорду України відбулося під час презентації фотовиставки «Незламність заради миру: Вірні Завжди!», яка присвячена Міжнародному дню миру. Експозиція відображає не лише стійкість та мужність морських піхотинців України, але й важливість цінностей миру, справедливості та людської гідності. Дмитро Долгіх є одним з героїв фотовиставки. Фотосесію йому робили на фоні панорамного Львова — у ресторані з терасою: з видом на Ратушу, Високий Замок та церкву Святого Андрія. На світлині морпіх позує у боксерських рукавицях, демонструє удар, мабуть, у бік ворога.

46-річний Дмитро Долгіх — військовослужбовець морської піхоти, воював на Запорізькому, Донецькому, Херсонському та Харківському напрямках. На «нулі» наступив на міну, втратив ногу. Але не втратив силу духу та жагу до перемоги.

Військовий морпіх відмовився від пропозицій реабілітації за кордоном й одразу після отримання протеза повернувся на фронт до своїх побратимів.

«Мій рекорд ще раз показує, що з протезом усе можна робити, й на цьому життя не зупиняється», — розповів Дмитро Долгіх на брифінгу після встановлення рекорду.

Схожі новини