Передплата 2024 «Добра кухня»

Спроба заборонити московський патріархат - "необґрунтована": відповідь Уряду

Народна депутатка отримала відповідь від Кабміну: деталі

Народна обраниця Інна Совсун зауважила, що наступним кроком у боротьбі з рф, після запровадження візового режиму, повинна стати заборона російської церкви, тобто - УПЦ мп. В уряді назвали спроби заборонити московський патріархат в Україні - "необґрунтованими".

Про це нардепка написала на своїй сторінці у Facebook, передає сайт «Букви».

Інна Совсун зауважила, що коли на початку лютого подавала до ВР постанову про скасування безвізового режиму з росією, дехто вважав це радикальним кроком.

“Не повторюймо аналогічну помилку з PПЦ, і не треба чекати ще 5 місяців”, – наголосила народна обраниця.

Інна Совсун повідомила, що отримала відповідь на своє звернення щодо розірвання договору оренди Києво-Печерської, Почаївської Успенської та Свято-Успенської Святогірської Лаври для УПЦ МП, які, як зауважила Совсун, Україна віддала безплатно та безстроково.

Однак у Кабміні відповіли, що одностороннє розірвання угоди про оренду можливе лише у випадку нецільового використання майна або утримання в неналежному стані після попередження.

“Ммм, цікаво, коли гipкін-cтpєлков писав: “Моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської Лаври. Повністю. До останньої людини”, а потім pociя обстріляла і підпалила Святогірську Лавру, чи можна це вважати утриманням її в неналежному стані?”, – зауважила нардепка.

Більш того, у відповіді Кабміну йдеться про те, що спроби заборонити УПЦ мп – необґрунтовані, адже “немає доказів вчинення цими служителями культу кримінальних чи адміністративних правопорушень, тобто вироки судів, постанов про стягнення тощо”.

Та навіть якби докази були – спершу потрібно було б довести, що конкретні представники УПЦ МП пов’язані з діяльністю організації.

“Також уряд вважає, що дискримінувати релігійні організації, центр яких знаходиться в державі-агресорці — не можна. І лаври, відповідно, повернути в державну власність — також не можна”, – додала Совсун.

Інна Совсун додала, що передбачила таку реакцію на свій запит, тому також порушила питання щодо подальшої заборони передачі храмів на користь УПЦ мп. Однак, навіть у майбутньому заборонити передачу УПЦ мп українських храмів, наголосили у Кабміні, – неможливо.

Інна Совсун резюмувала, що Кабмін повинен був би внести зміни до тих законопроєктів, які заважають йому заборонити діяльність УПЦ мп в Україні.

Схожі новини