Передплата 2024 «Добрий господар»

Гарантії Перемоги, або Наші друзі - Джонсон

Більш доцільно покладатись на антипутінську коаліцію, як гарантію нашої Перемоги, ніж обговорювати питання забезпечення гарантій безпеки для України

Ще до несподіваного візиту Джонсона в Київ, як його назвали - неоголошеного візиту, майже підготував великий аналітичний матеріал про прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Мені хотілося детальніше обговорити цього політика, його життєвий і політичний шлях, особливості політичного іміджу і багато іншого цікавого про цю видатну постать. Поділитись своїми враженнями, оскільки
мені випало в далекому 2007 році зустрічатись з ним в Лондоні (тоді він ще був членом парламенту Великої Британії, але вже різко відрізнявся від своїх колег).

Але зважаючи, що зараз йде війна, і переважній більшості людей немає коли читати великі аналітичні матеріали, тому вирішив обмежитись таким:

Гарантії Перемоги

Вже декілька тижнів не вщухають дискусії з приводу можливих домовленостей з путіним щодо завершення війни, які відбуваються з делегацією агресора. Особливо ця тема набула значного суспільного інтересу після того, як особисто президент Туреччини Ердоган виступив посередником у цих перемовинах, і вони з новою силою розгорнулись у Стамбулі. Я, як і багато інших українців, не бачу перспективи у цих перемовинах, оскільки путіну не потрібний мирний договір, йому потрібна перемога - тобто знищення України і нас, українців.

Але сам по собі факт перемовин правильний, ми не могли від нього відмовитись, навіть будучи впевненими в тому, що в цих перемовинах немає ніякої раціональної користі.

Так воно і вийшло, стамбульський процес потихеньку завмер. Головна причина - це небажання путіна завершити війну. Але виникла і технічна проблема щодо наших гарантів безпеки і, зокрема, обсягу цих безпекових гарантій і персонального складу країн-гарантів.

А чому нам не обговорювати не гарантії безпеки від путіна і його агресивної орди, а гарантії Перемоги? Головними гарантіями нашої Перемоги є український народ і Збройні сили. Це, так би мовити - внутрішні гарантії. Вони - головні! Але без зовнішніх гарантій нам теж буде складно самотужки зламати хребет путінським агресорам.

Українська влада зуміла створити у світі потужну антипутінську коаліцію. Вона ефективна і з кожним днем стає все більш потужною. Ухвалення США закону про Ленд-ліз для України кардинально змінює наші можливості. Європейські країни, усвідомивши реальну загрозу безпосередньо для своїх країн, значно розширили свою участь в обороноздатності України.

Вже для усіх стало очевидним, що Україна - це форпост миру і демократії в Європі і світі. І тільки від мужності українського народу та його Збройних сил залежить, чи обмежиться ця війна територією України, чи розпочнеться широкомасштабна Третя світова війна.

В Європі і світі вже усвідомили, що путін напав на Україну не тільки заради загарбання нових територій.

Це війна не за території, а на знищення українського народу і його державності, про що прямо написано у відповідному меморандумі, який онуки Геббельса розповсюдили через державні РІА «Новости». Не треба себе обманювати: автором цього меморандуму, або плану з «українського питання», є не та особа, яка значиться в кінці тексту, а - путін.

Це такий універсальний план - спочатку - «українське питання», якщо воно успішно пройде, то потім з’являться й питання інших європейських народів, оскільки путін і його орда ненавидять увесь світ.

Таким чином - гарантіями нашої Перемоги зараз є переважна частина усіх країн світу і народів, які усвідомили, що путін - це загроза планетарного масштабу. І поки існує путін - доти є реальна загроза людству. Тому заклик президента США Джо Байдена - «Заради Бога, ця людина не може залишатись при владі!» - є надзвичайно актуальним для світової спільноти.

Поки путін при владі - не буде миру і спокою у світі.

Саме тому, мені здається, більш доцільно покладатись на антипутінську коаліцію, як гарантію нашої Перемоги, ніж обговорювати питання забезпечення гарантій безпеки для України.

Якщо спокійно проаналізувати перелік країн, яких хочуть залучити як гарантів безпеки для України, то виходить так, що майже усі вони є членами НАТО.

Тобто кращих гарантій, які може надати НАТО для України, не існує.

Тому саме НАТО і є наша головною гарантією Перемоги і гарантією безпеки.

І цю обставину добре усвідомлюють український народ і його Збройні сили.

Наші друзі - Джонсон

Якби ще декілька місяців тому ми запитали будь-кого з українців, хто такий Джонсон? - переважна більшість опитаних (а у нас люди достатньо інформовані) сказала б - прем’єр Великої Британії; ще деякі, більш обізнані, можливо, згадали, що він був Міністром закордонних справ і головним апологетом виходу Великої Британії з ЄС; а зовсім обізнані згадали б, що він протягом восьми років був мером Лондона. При цьому, переважна більшість українців згадала б цього політика через його екстравагантну поведінку і не менш креативну зачіску.

Але, мабуть, ніхто не сказав би, що Борис Джонсон є найбільшим другом України.

Почалась війна. Путінські орди вдерлися в нашу країну…

Якби зараз хтось поцікавився в українців, - хто такий Борис Джонсон? - переважна більшість українців, не задумуючись, однозначно відповіла б, - що це найкращий друг України!

І це ж правда.

Війна багато що змінила. І ніхто не очікував, що саме Борис Джонсон стане таким потужним і відвертим прихильником України. Саме завдяки Джонсону Україна отримала рішучу і ефективну допомогу від Великої Британії - без зайвих слів і обговорень.

Джонсон сказав - Джонсон зробив!

При цьому він не озирався на путіна - він приймав дуже відповідальні рішення, які надзвичайно допомогли і допомагають Україні. Його позитивна енергетика, його щирі і проникливі слова про Україну та українців надають нам потужного оптимізму, надзвичайно позитивно впливають на світових лідерів. Зараз вже з’явилась певна конкуренція: хто найбільший друг України.

Якби якимось чином дізнатись, хто, на думку Пуйла, для нього найбільший ворог, можна з високою ймовірністю прогнозувати, що друге місце головних його ворогів, після України і українців, впевнено посідає - Борис Джонсон.

Борис Джонсон - це політик сучасний, він надзвичайно відрізняється від багатьох світових лідерів, але путінська агресія висунула саме Бориса Джонсона на перші ролі світових лідерів.

Борис Джонсон одним із перших у світі усвідомив планетарний масштаб військової агресії путінських орків проти України. Він не чекав коли і чим закінчиться ця війна, а зразу впевнено став на бік України, - на бік правди і справедливості! При цьому абсолютно не мають значення мотиви його рішучих дій в підтримці України. Важливо, що він ці дії вчинив і вчиняє. Саме Джонсон - зараз один із головних локомотивів антипутінської коаліції. Його щира і відважна постать надихає українців на боротьбу. Англійський народ ще пам’ятає жахливі страхіття війни з Гітлером, коли Великобританія протягом тривалого часу залишалась сам на сам з Гітлером, але боролась. Сотні тисяч жертв, знищені міста, величезні руйнування Лондона - не зламали мужніх захисників острова, і вони перемогли Гітлера. Не тільки перемогли, а своєю перемогою змінили хід історії. Зараз Європа і світ переживають такий же історичний період - або цивілізований світ зупинить новітнього фюрера, або він знищить увесь світ.

Україні надзвичайно пощастило, що в такий доленосний для країни і народу історичний період серед найбільш впливових і потужних світових лідерів з’явилися Борис Джонсон, Анджей Дуда, Реджеп Тайїп Ердоган і, особливо, лідер демократичного світу - Джо Байден.

Але зараз декілька слів про Джонсона.

Те, що він вже зробив і продовжує робити для нас, українців, увійде в історію.

Україна і український народ завжди будуть пам'ятати, як у найтяжчий період нашої історії Велика Британія, її народ і прем’єр Борис Джонсон стали на захист миру і демократії.

Але було б несправедливим, якби не сказали і про видатну участь у нашій боротьбі з ворогом і допомогу яку надають інші уряди і народи, особливо - польський народ і його президент Анджей Дуда. Польща не тільки прийняла майже три мільйони українців, але й надає максимальну допомогу, як наш найближчий сусід. Не можна не згадати і турецький народ і президента Ердогана, який закрив протоки і не дозволив військовим кораблям путіна зайти в Чорне море та з корабельних систем завдавати ударів по наших чорноморських регіонах.

Але визначальна роль у протистоянні українців ворогу безумовно належить лідеру світової демократії - Джо Байдену і американському народу, який щедро допомагає нам у цій війні.

Я згадав лише декількох наших найбільших друзів, але насправді в України зараз в друзях майже увесь цивілізований світ.

Прийде час, і український народ віддасть належну повагу кожному народу, кожній країні, яка стала на захист миру і справедливості проти зла і насильства, а поки що іде війна - надзвичайно жорстока і варварська.

Український воїн мужньо і героїчно захищає світ від чуми 21 століття - путінської орди - варварів, мародерів, ґвалтівників.

Надзвичайно важливо, що в цій війні у нас є такий щирий друг - Борис Джонсон.

Читайте також: Якщо витримаємо атаку ворога на сході, то почнемо наступ на окупантів

Схожі новини