Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Великий Пу: останні приготування

Спочатку декілька цифр: загальний розмір зовнішньої торгівлі між Росією і Китаєм за минулий рік наблизився до 140 млрд доларів

Тоді як за той же час загальний розмір зовнішньої торгівлі між США і Китаєм становить майже 5,5 трильйона доларів.

Уявляєте, яка величезна різниця між 140 мільярдами і 5,5 трильйона доларів. Чому я згадав ці цифри і чому виніс їх на початок цього матеріалу?

Мені здається, ці цифри є реальним підтвердженням тієї політичноі ваги, яку має Росія і США в Китаї. Можна без перебільшення констатувати, як факт, серйозний програш Путіна з результаті свого безпрецедентного ультиматуму, який він висунув США. Можна передбачити, що Путін не чекав такої реакції США на цей ультиматум. Замість того, щоб підірвати єдність західного світу, і перш за все - країн НАТО, Путін отримав дуже потужну консолідацію і держав НАТО, і США з Європою. США, заручившись повною підтримкою колективного Заходу, відкинули як неприйнятний ультиматум Путіна.

Великий Пу програв, він, безумовно, чекав на іншу реакцію. Після цього увесь світ з нетерпінням чекав відповіді Путіна на реакцію США щодо його ультиматуму. Ця відповідь була невиразною і незрозумілою. Видно було, що Путін розгублений, він не визначився з своїми подальшими діями. А тут ще Олімпійські Ігри в Китаї. Як би путінські пропагандисти не переконували, що ніякого впливу на рішення Путіна Китай і його керівник не здійснював, і що відтермінування початку широкомасштабного вторгнення в Україну не пов’язане з відкриттям Олімпійських Ігор — у ці Олімпійські Ігри Китай вклав величезні ресурси, а тому не міг допустити, щоб російське вторгнення в Україну їх зірвало.

Для усіх у світі було б очевидним: які Олімпійські Ігри, якщо почалося б широкомасштабне вторгнення путінських військ на територію суверенної країни в центрі Європи, що може дуже швидко перерости у Третю світову війну і всесвітню катастрофу? Крім того, таке вторгнення Путіна в Україну повністю виключало б його зустріч з керівником Китаю під час відкриття Олімпійських Ігор. Путіну дуже потрібний Китай. Він сподівається заручитись підтримкою Китаю у його війні з Україною, це з одного боку, а з іншого, — Путіну потрібен Китай як противага США.

Важко передбачити результати цих переговорів з керівником Китаю, але, очевидно, що Китай не погодиться на об’єднання з Путіним в його протистоянні з США і НАТО. Такий союз був би катастрофічний для Китаю. У Китаю теж є велика проблема - Тайвань, і Путін Китаю не допоможе у її вирішені. Можна прогнозувати, що Путін не отримає від Китаю те, на що розраховує. Китай не буде підтримувати агресію Путіна проти України і широкомасштабний конфлікт з США і НАТО, до чого ця агресія неодмінно призведе.

Тобто китайський вояж Путіна не дасть йому тих політичних девідендів, на які він розраховує. А тому на порядку денному знову широкомасштабна агресія Путіна проти України. Олімпійські Ігри це вторгнення путінських військ не скасували, а лише відтермінували. Вже через декілька днів починаються військові навчання на території Білорусі за участю великої кількості військ і військової техніки Росії.

За час деякого послаблення напруги російські війська перегрупуються, передислокуються - можливо, навіть змінять напрямки вторгнення. Не можна виключати, що це вторгнення відбудеться і з території Білорусії — як доповнення до тих напрямків, які вже військами Путіна опрацьовані.

Зараз обговорюють різні варіанти можливої провокації, яка буде причиною вторгнення. Ніхто не сумнівається, що Путін великий майстер на такі провокації, і, очевидно, це буде зроблено не гірше, ніж Гітлер вчинив у Польщі, коли переодягнені в польську форму гітлерівці захопили німецьку радіостанцію в Глівіце. З цієї провокації і почалася Друга світова війна. Путін робить відчайдушні кроки, щоб зруйнувати підтримку України зі сторони США та НАТО і взагалі єдність західного світу перед можливою путінською агресією.

Знову на кордонах починає зростати напруга, кремлівські пропагандисти вже не підбирають слів, не тільки допускають реальне широкомасштабне вторгнення в Україну, а й переконують російське населення, що це єдиний вихід, який залишився. Тривають останні приготування, світова дипломатія працює в авральному режимі - наближається 20 лютого, коли закінчаться Олімпійські Ігри, і руки у Путіна будуть розв’язані.

Чи зможе світ зупинити Путіна? Поки невідомо, великий Пу - ще остаточно не вирішив. Можливо, його поїздка в Китай дасть відповідь на це питання. А поки що, готуймося — війна на порозі.

Читайте також: Польща складає вже другий пакет допомоги Україні

Схожі новини