Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для чого Путін тисне на Європу ? Порошенко розповів в інтерв´ю французькому журналу L’Express

"Путін вважає Західну Європу слабкою і тому йде далі у своїй агресії проти України"

Про це в інтерв´ю французькому виданню L’Express заявив п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він зауважив, що ситуація на кордонах України значно серйозніша, ніж навесні цього року.

«Сьогодні ніхто не знає, чи збирається він атакувати, та й сам він точно цього не знає також! Ми опинилися в ситуації квітня 2021 року, коли російські військові вже були сконцентровані на кордоні. Однак цього разу все ще серйозніше. Вони розгорнули більш складне обладнання, наприклад, ракети малої дальності. Небезпека реальна», — застерігає Порошенко.

Скрін французького журналу L’Express
Скрін французького журналу L’Express

Лідер «Європейської Солідарності» зауважив, що Путін після ескалації у квітні вирішив знову «натиснути на Західну Європу, яку він вважає слабкою».

«Подивіться, що відбулося від квітня місяця, після того, як Путін ніби відвів свої війська. По-перше, він отримав зелене світло на добудову газопроводу «Північний потік-2», — нагадав Порошенко.

«Він взяв під контроль Білорусь після розгону громадянської опозиції та мігрантську кризу, організовану Лукашенком. Хто б міг уявити таке в серпні минулого року? Сьогодні Путін є фактичним власником Білорусі, і це створює нову небезпеку для України, яка ділить більш ніж 900-кілометровий кордон з Білоруссю. Цей кордон сьогодні такий же небезпечний, як і той, який ми маємо з Росією», — наголошує п’ятий президент.

«Але Володимир Путін хоче піти ще далі. Він прагне скасувати процес інтеграції України до НАТО. Його головна мета — розширити сферу свого впливу. Путін хоче повернути Україну в СРСР 2.0! З цього приводу слід розуміти одне: Путін завжли йде настільки далеко, наскільки йому це дозволяє зробити Захід. Він не має червоних ліній. Лише сила може його спинити», — наголошує Порошенко.

Відповідаючи на запитання, чи існує можливість нападу на Україну з білоруського напрямку, Порошенко сказав: «Олександр Лукашенко є небезпекою не лише для України, а й для всієї Європи. Ви знаєте, що він просив ядерну зброю у Володимира Путіна? Він токсичний, і від нього можна чекати всього. Він міг зробити щодо України те, що він вже зробив відносно Польщі».

«У зв’язку з цим ми повинні співпрацювати з Європейським Союзом для встановлення бар’єрів на білоруському кордоні, щоб уникнути нової міграційної кризи», — переконаний п’ятий президент.

Читайте також: ЗМІ оприлюднили плани Росії щодо вторгнення в Україну

Схожі новини