Передплата 2024 «Добрий господар»

«У Моршині госпіталізованих серед вакцинованих немає»

75% дорослого населення курортного містечка повністю щеплені від ковіду

У курортному Моршині, що на Львівщині, нині немає жодного госпіталізованого з ковідом! А все через те, що мер міста Руслан Ільницький з командою однодумців іще у квітні цього року вийшов з ініціативою: треба якнайшвидше вакцинувати від коронавірусу якомога більше жителів Моршина.

Мерія Моршина надіслала до Міністерства охорони здоров’я України листа, у якому запро­понувала реалізувати пілотний проєкт — провести колектив­ну вакцинацію від коронавірусу жителів і працівників санатор­но-курортних закладів Морши­на. Метою було убезпечити на­селення від захворювання на ковід і створити безпечні умови для функціонування санаторно-курортних закладів. І цей проєкт було реалізовано! За станом на сьогодні близько 75% відсотків дорослого населення Моршина повністю вакциновані від коро­навірусу.

— Звичайно, ми пишаємо­ся цим досягненням. Але за­вжди кажу: треба постукати по дереву, щоб не наврочити, — каже міський голова Морши­на Руслан Ільницький. — У на­шому місті 3439 осіб дорослого населення, з яких 74 відсотки вакциновані повністю. Сьогод­ні маємо 27 хворих на Covid-19, серед яких десятеро вакцино­ваних. Жодного з вакцинованих не госпіталізовано. І маємо одного госпіталізованого. Він досі не вакцинувався.

— Чи доводилося останнім часом ще більше перекону­вати людей щодо вакцина­ції, чи моршинці стали свідо­мішими?

— Постійно над цим працю­ємо. Ще з квітня цього року давали людям інформацію, запрошували спеціалістів з ла­бораторного центру, які прово­дили у Моршині «лікнепи» з пи­тань вакцинації. Наразі темпи вакцинації зменшилися, бо ак­тивніші люди давно вакциновані.

— Мабуть, ще є люди, які вперто проти вакцинації?

— Звісно, є. І «достукатися» до свідомості таких упертюхів не­можливо.

— На оздоровлення і від­починок приймаєте тільки з паспортом вакцинації?

— Донедавна приймали без такого документа. А вже з 25 жовтня, за рішенням облас­ної комісії, оздоровлюватися у Моршині зможуть тільки вакци­новані особи. Свіжий негатив­ний ПЛР-тест також може бути.

Читайте також: Моршин перервав ланцюг захворювань і став «зеленою зоною»

Схожі новини