Передплата 2024 «Добра кухня»

У ресторан, супермаркет чи торговий центр без паспорта вакцинації – зась!

Таке обмеження планують запровадити у Львові вже найближчим часом

Нeзaбaрoм y Львoвi дo ресторанів, кaфe тa тoргoвих цeнтрiв змoжyть зaхoдити лишe вaкцинoвaнi відвідувачі aбo ті, що показали при вході нeгaтивний ПЛР-тecт нa кoрoнaвiрyc. Такі карантинні обмеження анонсував голова Львівської ОТГ Андрій Садовий, проте не уточнив часових рамок.

«Плавно підходимо до цієї норми, яка є в багатьох євро­пейських країнах, — каже Са­довий. — Відвідувачі закладів громадського харчування по­винні мати або сертифікат про вакцинацію, або довідку про негативний ПЛР-тест. Це бу­дуть ретельно перевіряти. Це не буде запроваджено у Львові найближчими днями, бо рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. За станом на 12 жовтня 2021 року третина населення нашого міста про­вакцинована. Також має бути обов’язкова вакцинація пра­цівників закладів торгівлі, за­кладів харчування».

Тим часом підприємці про­гнозують банкрутство багатьох кафе, які після такого нововве­дення не матимуть відвідува­чів…

«З четверга, 14 жовтня, на­бувають чинності обмеження щодо великих розважальних за­ходів у Львові, — додав перший заступник голови Львівської ОТГ Андрій Москаленко. — З 18 жовтня — обмеження щодо позашкілля, навчання у школах, вузах, коледжах. Усі переходять на дистанційне навчання».

А тим часом…

У Кабміні затвердили суворіші правила пасажирських пе­ревезень. З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені, якщо у водіїв, екіпажу авіа­транспорту та пасажирів є такі документи: сертифікат про по­вний курс вакцинації або документ, що підтверджує отримання однієї дози (для регіонів «жовтого» рівня). Якщо немає серти­фікатів вакцинації, потрібно показати негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або до­кумент про одужання після ковіду. Серед інших документів — негативний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних марш­рутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного спо­лучення. Обмеження не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Читайте також: Кому ВООЗ рекомендує третю дозу вакцини

Схожі новини