Передплата 2024 ВЗ

«Після того, як я впала, він люк закрив і пішов»

Дівчина серед білого дня провалилася у відкритий люк. Горе-ремонтника досі шукають

Журналістка «ВЗ» дізнавалася, чи вдалося розшукати ремонтника, який провадив роботи на вул. Шевченка, 9 (поблизу «Львівських круасанів») 6 жовтня?

Читайте більше: «Усі джинси були у крові…» (відео)

Є відео, як Софія падає у відкритий люк. Там видно, що кришка люка лежить на тротуарі, поруч — будівельний конус. Це місце — ріг вул. Шевченка і Я. Мудрого — жвава пішохідна зона. Дівчина виходила з роботи, це було близько 12.00 (білий день), озирнулася на двері, і за секунду провалилася… Журналістці «ВЗ» Софія розповіла, що працює у «Львівських круасанах».

— Хтось відкрив люк. Біля кришки поставив будівельний конус і щось робив у люку. Жодної обгороджувальної стрічки не було… Коли падала, руками встигла схопитися за тротуар. Униз не полетіла, бо всередині був працівник. Я, по суті, ногами впала на нього. Нога боліла так, що не могла йти, — розповідала Софія журналістці «ВЗ». — Джинси були у крові! Повернулася на роботу. На нозі була відкрита рана. Знайомий підвіз мене в аптеку. З роботи мене відпустили, і я поїхала додому. Сильно вдарилась у стегно — маю гематоми. Щастя, що втрималась і не розбила собі обличчя.

Софія була шокована, тому поліції не викликала.

Журналістка «ВЗ» через декілька днів знову зателефонувала Софії, аби дізнатися, чи відомо, хто проводив ті злощасні роботи у люку?

— До мене приходили з міської ради, представник «Укртелекому» та голова ОСББ. Я показала їм відео (воно триває 4 хвилини), — каже Софія. — Видно, що чоловік приходить, відкриває люк, ставить будівельний конус… А після того, як я впала, він люк закрив і пішов. Представники міської ради та «Укртелекому» склали акт. Вони визнали, що це їхня вина — роботи проводилися без дотримання техніки безпеки. Сказали, що будуть шукати того працівника, і мені зателефонують. Той працівник «з люка» був у старій формі «Укртелекому». А ця компанія уже такої форми не використовує.

— Можливо, той чоловік незаконно підключався до якихось мереж? — запитую.

— В «Укртелекомі» сказали, що у той день жодних ремонтних робіт не вели. Вони записують, що, де і коли ремонтують. Їм стало цікаво, хто заліз у той люк? На відео видно, як діти перестрибували через нього. Люди біля люка зупинялися…

— У цю ситуацію мала би втрутитися поліція…

— Мене запитували, чому не викликала поліцію? Пояснила, що була у шоковому стані, поїхала додому — обробила рану. Після того, що зі мною сталося, піднявся шум. Навіть з фірми, що веде ремонтні роботи на Шевченка, «Онур», приходили, дивилися відео, чи той працівник не в їхній формі. На відео видно, що чоловікові років 40−45. Його шукають…

Схожі новини