Передплата 2024 ВЗ

Партія Притули – «опозиція», підконтрольна владі?

Ще один вітчизняний шоумен вирішив стати політичним лідером

Партійного хліба цього разу спробує Сергій Притула, ведучий одного з телеканалів, конкурсів «Євробачення» і гумористичних програм. Притула анонсував створення власної політичної сили. Назву, програму, прізвища соратників тримає у секреті, але запевнив, що це новоутворення братиме участь у наступних парламентських виборах.

Ще донедавна вихо­дець зі Збаража був одним із облич пар­тії Святослава Вакарчука «Го­лос», балотувався у мери Ки­єва. Але у червні цього року вслід за солістом «Океану Ель­зи» покинув цей проєкт, зви­нувативши партійну верхівку ледь не в авторитаризмі. Але пообіцяв тоді, що політику не полишить. І ось маємо нову об’яву Притули на політично­му горизонті.

Шоумен запевняє, що ство­рює «не віртуальний» про­єкт. Що попередньо у регіонах провів зустрічі з однодумцями, тож нова партія, як кажуть кіно­шники, «на виході». За слова­ми Притули, його партія буде правоцентристською. Судя­чи з аудиторії, з якою в остан­ні місяці зустрічався Сергій під час різних дискусій, ядром його політичної сили буде мо­лодь. А партфункціонерами — декотрі нинішні парламента­рії…

Коментар для «ВЗ»

Євген Магда, виконавчий директор Інституту світової політики

За новим проєктом Сергія Притули проглядається його прагнення створити підконтрольну владі опозицію. Суджу про це з того, що люди, які виглядають його соратниками, підтримують закон про олігархів, готові голосувати, як пише «Українська правда», за відставку Разумкова. Деякі з них, представники Галичини, отримали фінансування для розви­тку своїх виборчих округів… Це свідчить про те, що політич­ні амбіції Сергія Притули до певної міри повторюватимуть стратегію і тактику партії «Голос» на парламентських виборах 2019 року.

Читайте також: Рущишин більше не керівник Львівської обласної організації «Голосу»: його відсторонили (оновлено)

Схожі новини