Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це провал: ні е-квитка, ні паркінгів, зате затори та їзда маршруток, як у глухому селі»

Львів – на десятому місці рейтингу за якістю життя

Львів посів десяте місце у рейтингу українських міст, де оцінювали якість життя його жителів. Опитування на цю тему проводила соціологічна група «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. На першому місці — Вінниця, другий у рейтингу Луцьк, на третьому — Івано-Франківськ, на останньому — Херсон.

Респонденти насамперед оцінили роботу місцевої влади. 16% жителів Львова схвалюють роботу мера, швид­ше схвалюють — 43%, швид­ше не схвалюють — 18%, зовсім не схвалюють — 11%. Робо­ту міської ради схвалюють 10% львів’ян, швидше схвалюють — 41%, швидше не схвалюють — 22%, зовсім не схвалюють — 8%. 40% респондентів відповіли, що у місті Лева непогано справ­ляються зі збором сміття. 5% львів’ян вважають, що з цим не­належно справляються.

Стан медичних закладів оці­нюють так: 24% опитаних вва­жають, що рівень обслуговуван­ня у них добрий, 12% - вкрай жахливий.

Під час опитування звертали увагу на інфраструктурні питан­ня. 29% львів’ян вважають, що інфраструктура добре розвине­на, 19% - погано, 14% - жахли­во.

«Десяте місце Львова у рей­тингу якості життя — це провал для європейського міста і ве­личезний мінус меру, — сказав у коментарі для „ВЗ“ громад­ський активіст Львова, під­приємець, юрист Вадим Га­йовий. — За останні роки ми не побачили серйозних зрушень у жодному інфраструктурно­му проєкті, лише популістичні гасла. Досі немає електронно­го квитка, ні обіцяних підзем­них і наземних паркінгів. Зате на дорогах європейського міс­та довжелезні затори, а робота громадського транспорту, як у глухому селі…».

А тим часом…

Львів претендує на ста­тус молодіжної столиці Єв­ропи 2024. Заявку на такий конкурс подала мережа мо­лодіжних просторів «Тво­ри». Ініціатори заяви кажуть, останніми роками у місті Лева чимало заходів для мо­лоді, серед яких фестивалі «Молодвіж» та «Вітер На-дії».

Читайте також: Львів опинився у бюджетній «дірі»?

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень