Передплата 2024 «Добрий господар»

Кримська журналістка Ліля Буджурова рятує дітей засуджених кримських татар

"Станьте волонтерами «Бизим балалар», допоможіть нашим дітям"

«В останні дні якось особливо важко дихати. І погода, атмосферний тиск, вологість повітря зовсім ні при чому. Арешт трьох кримських татар, двох з яких під тортурами змусили „зізнатися“, думки про те, що їм довелося і ще доведеться пережити, свідомість того, що таке абсолютно реально може статися з кожним, буквально викликають задуху», — пише на своїй сторінці в Фейсбук кримська журналістка, поетеса та громадський діяч Ліля Буджурова. Вона з перших років окупації опікується допомогою сім’ям та дітям кримських татар та інших кримчан, глави сімей яких заарештовані російськими спецслужбами за абсурдними звинуваченнями в тероризмі і підготовці до захоплення влади в Росії.

Якщо пересічним кримчанам важко дихати, то «як же зараз сім'ям заарештованих? — пише Ліля Буджурова. — Страшно уявити.

Страшно і від власного безсилля, коли все, що ти можеш зробити — це приєднатися до їх молитов. Але дещо і в наших силах: добре слово, моральна підтримка. А ще ми можемо хоч трохи допомогти дітям, яких посиротили при живих батьках, щоб у них було на що купити шкільне приладдя, іграшки, одяг…".

Ліля Буджурова опікується координацією роботи громадської ініціативи «Бизим балалар» («Наші діти»). Сьогодні під опікою цієї громадської ініціативи уже 197 неповнолітніх дітей. Останні семеро — це діти Нарімана Джеляла, Азіза і Асана Ахтемових. У родині Нарімана його чекають четверо дітей: Аділє, Еміне, п’ятирічний Джеміль і однорічна Ніал. Дочка Азіза Ахтемова теж зовсім крихта — Асіє ще немає і двох років. У Асана Ахтемова двоє дітей: семирічний Рефат і трирічна Сафіє.

У «Бизим балалар» колись був рахунок в банку, але, щоб припинити допомогу сім’ям заарештованих кримських татар, влада його закрила. Тоді учасники громадської ініціативи перейшли на особисті картки. Але і їх влада примусила закрити. «Ми змушені тепер повернутися до випробуваного десятиліттями нашим народом способу — передавати допомогу з рук в руки», — пише Ліля Будужурова.

— Нехай наша допомога сім'ям в'язнів-кримських татар, які залишилися без годувальників, стане символом розділеного з ними горя. Розділеної з ними надії, що Аллах вбереже наших дітей і їх батьків. Я звертаюся до молодіжних активістів: візьміть це на себе. Станьте волонтерами «Бизим балалар», допоможіть нашим дітям".

Читайте також: «Піднімаю слухавку, хтось телефонує з лікарні: „Ваша дитина померла“. Я знепритомніла»…

Схожі новини