Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардеп-“слуга” зі Львівщини тиснув на голову Антикорупційного суду?

Юрій Камельчук — фігурант багатьох скандалів

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Юрій Камельчук (до парламенту його було обрано у мажоритарному окрузі № 124, який охоплює Червоноград, колишній Сокальський і частину Кам'янка-Бузького району на Львівщині) може бути причетним до втручання у справу правосуддя. Зокрема, до тиску на голову Вищого антикорупційного суду (ВАСУ) Олену Танасевич. Такими даними володіє агенція «Інтерфакс-Україна», яка опублікувала розмову із головою ВАСУ.

За словами Олени Танасевич, у серпні цього року (під час депутатських канікул) до неї звернувся один із членів парламенту (його прізвища не назвала) — із пропозицією обрати конкретний запобіжний захід особі, яка фігурує у кримінальному провадженні. Хоча з цим, як відомо, має визначатися не хто інший, а лише суд! Після незаконної дії нардепа голова ВАСУ звернулася до Вищої ради правосуддя і до Генерального прокурора Ірини Венедіктової — із заявою про «втручання у діяльність правосуддя». Після цього Вища рада правосуддя вирішила звернутися у законодавчий орган, де працює цей народний депутат, «для вжиття заходів щодо недопущення дій, які можуть розцінити як втручання в діяльність суддів під час виконання правосуддя».

Як Верховна Рада і Генеральна прокуратура відреагують на такий тиск?

Журналісти провели власне розслідування і з’ясували, що особою, яка протиправно клопотала про конкретний запобіжний захід підозрюваному, був народний депутат Юрій Камельчук. Ішлося про кримінальну справу щодо колишнього голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого підозрюють в отриманні хабара від приватного підприємця.

Яким чином Камельчук має стосунок до цієї справи і який інтерес в нього до неї — можна лише здогадуватися. Не зрозуміло лише одне: невже цей творець законів не знає, що законів не можна порушувати?

Юрій Камельчук — фігурант багатьох скандалів. У травні цього року накинувся на журналіста, який знімав неправильно припарковане авто його дружини. «Слуга» назвав журналіста «бидлотою». «Високий Замок» писав про багато інших зашкварів Камельчука. Він підтримував кремлівську ідею подачі дніпровської води в окупований Крим. Наполягав, аби жителям окупованих територій на Донбасі з українського бюджету виплачували пенсії. Називав ковід «вигаданою» хворобою, а носіння медичних масок — небезпечним для життя. Голосував за те, щоб іноземцям в українських вишах викладали російською мовою. Тиснув кнопку «за», щоб відкласти дубляж фільмів українською мовою. А ще чубився з охороною партійного з’їзду «слуг».

Читайте також: Скандальний «слуга» Юрій Камельчук записався на курси «Управління гнівом»

Схожі новини