Передплата 2024 «Добра кухня»

На «Етновирі» будуть танцюристи навіть із... Таїті

Як святкуватиме Львів 30-річчя Незалежності?

Однією з головних подій стане уже 10-й міжнародний фольк-фестиваль «Етновир», концерти якого відбудуться біля Палацу Потоцьких і на площі Музейній.

Фолькфестиваль «Етновир» стартує у п’ятницю, 20 серп­ня, із сольного концерту На­ціонального академічного ан­самблю пісні й танцю «Гуцулія». «Хедлайнер» другого фести­вального дня (21 серпня) — хор імені Верьовки, який виступати­ме у супроводі живого оркестру. Виступатимуть на «Етновирі» та­кож танцювальні міжнародні ко­лективи з Чорногорії, Сербії, Ту­реччини, Венесуели й навіть… Таїті! Учасники фестивалю про­йдуться центральними вулиця­ми Львова. А гості «Етновиру» зможуть взяти участь у танцю­вальних майстер-класах.

22−23 серпня у Музеї народ­ної архітектури та побуту «Шев­ченківський гай» відбудеться концерт. На галявині біля церк­ви із села Кривки виступати­муть популярні співаки та гур­ти — «Шосте чуття», Wszystko, Panchyshyn, Yagodа, Петро Чер­нишенко та Маріанна Ільків.

Читайте також: Що заплановано у Львові до Дня Незалежності (програма)

У програмі святкування 30-річчя Незалежності України також фестиваль «Ніч у Льво­ві», фестиваль короткометраж­них фільмів Wiz-Art, міжна­родний фестиваль класичної музики LvivMozArt… А 24 серп­ня, на День Незалежності, у цен­трі Львова відбудеться марафон «Забіг у вишиванках».

Читайте також: До Дня Незалежності у Львові відбудеться «Марш нескорених»

За прогнозами мерії, на свят­кові заходи у Львові очікують близько 300 тисяч гостей. Гасло цьогорічних святкувань у місті Лева — «Незалежність — це ти!».

Читайте також: Під чиї пісні «спляшем» на День Незалежності?

Схожі новини