Передплата 2024 «Добра кухня»

Українцям підвищать мінімальну зарплату: коли та на скільки

Міністр фінансів запевнив, що гроші на підвищення виплат у держбюджеті будуть

В уряді розраховують у 2022 році збільшити мінімальну зарплату до 7700 грн. — зараз мінімальна зарплата в Україні становить 6000 грн. Про це він розповів в ефірі «24 каналу».

«Зараз розраховуємо, що в наступному році ми збільшимо мінімальну зарплату до 7 700 гривень. І далі у нас буде зростання інфляції +2% — тобто ми закладаємо досить помірне зростання соціальних показників», — зазначив міністр.

За його словами, у бюджеті є нерозподілені видатки у розмірі від 50 до 100 мільярдів гривень. Вони і будуть спрямовані на підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати. Також будуть підвищені і пенсії.

«Це буде пріоритетом і визначатиметься під час формування бюджету на 2022 — 2024 роки. Гроші для збільшення цих виплат є», — підкреслив він.

Читайте також: В Україні відтермінували обіцяне підвищення пенсій

Нагадаємо, 14 липня Кабінет міністрів призначив додаткові пенсійні виплати майже 400 тисячам військових та працівників інших правоохоронних органів. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що мінімальна пенсійна виплата становитиме 3 854 гривні, а щомісячна доплата — 2 тисячі гривень.

Схожі новини