Передплата 2024 «Добра кухня»

Четверо мешканців Львівської області мають підозру на штам «Дельта»

Наразі вони очікують на результати тестів

Двоє з них повернулись із Росії, двоє — з Великої Британії.

Про це повідомила на сесії Львівської обласної ради головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко, — повідомляє «Еспресо.Захід».

«Львівщина очікує на результати аналізу 4 людей, в яких, імовірно, може бути штам коронавірусу «Дельта». Двоє перетнули кордон з Британії, двоє з Росії, мали клінічні ознаки коронавірусу. Ми очікуємо, чи це є власне «Дельта», — повідомила Іванченко.

Також вона пояснює, що зараз, якщо людина прибуває з місць, де активно циркулює «Дельта» (а це Британія, Португалія, Росія, Ірландія), то її тестують на наявність коронавірусу. Якщо виявляють зразок позитивної РНК, аналізи скеровують у Центр громадського здоров’я України в Києві.

«В України нині є можливість секвенувати в Інституті епідеміології інфекційних хвороб імені Кормашевського, де є секвенатор. Або скеровувати в лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я», — каже епідеміологиня.

На Львівщині поки що можливості робити секвенування немає через відсутність дороговартіснсного обладнання і реактивів до нього.

«Моя мрія, щоб на Львівщині з'явився секвенатор. Але поки такого у планах нема».

Наталя Іванченко застерігає, що новий штам коронавурус «Дельта» активно вражає дитяче населення, молодих людей і підлітків. Зокрема, вона зауважила, що на часі вакцинація вагітних і підлітків вакциною Pfizer, а от про третю вакцину від коронавірусу поки не йшлося.

Читайте також: Виявлено новий небезпечний побічний ефект від вакцини Johnson & Johnson

Схожі новини