Передплата 2024 ВЗ

Як негода зірвала сезон у Криму

Росіяни відмовляються від кримського курорту

Чиновники російської влади у Криму мали на нинішній курортний сезон «високі» види. Так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов та функціонери «міністерства курортів» заявляли, що у нинішньому році планують прийняти вісім-десять мільйонів відпочивальників. Таке завдання їм поставив Володимир Путін. Та на заваді райдужним планам стала не традиційна засуха, а потоп.

Після серії повеней туристи почали достроково полишати півострів і виїжджати додому. Водночас у регіонах Росії попит на відпочинок у Криму впав на порядок. Як повідомляє офіційна провладна агенція «Кримінформ», червневі зливи і викликані ними повені, селі (змішаний потік води, каменів, рослинних решток, сміття та бруду — авт.) в населених пунктах Криму стали причиною зниження попиту на відпочинок в регіоні в 11 разів.

Кримські чиновники намагалися виправити становище. Два дні після стихії були оголошені не робочими. На півострові були створені спеціальні загони для ліквідації наслідків негоди. З лопатою вийшов чистити Ялту спікер «держради» Владімір Константінов на чолі загону з депутатів та журналістів. Міністерство оборони Росії прислало в Крим додаткові саперні війська, які вичищали вулиці міст з допомогою техніки.

За словами директора з маркетингу сервісу для пошуку турів Level. Travel Євгена Гінзбурга, після потопу в Ялті попит на Крим почав зростати, але чергові повідомлення про зливи 23 червня знову відбили частину охочих відпочити на півострові. Також не додає ентузіазму їхати у Крим новина про те, що через загрозу поширення інфекції ще й 3 липня в Ялті та містечках навкруги неї, як і в Великій Алушті, та на західному березі Криму діє заборона на купання у морі.

Читайте також: Бахчисарайський палац — трофей російських археологів

Схожі новини