Передплата 2024 «Добрий господар»

З 1 липня розпочнеться бета-тестування COVID-сертифікатів

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив активізувати аудит українського COVID-сертифікату для поїздок до країн Європейського Союзу

Про це він заявив на засіданні уряду в середу, 30 червня.

Очільник Кабміну наголосив, що Україна вийшла на фінішну пряму до запуску COVID-сертифікатів, які повністю відповідатимуть вимогам Єврокомісії. Українці зможуть згенерувати цей документ у державному застосунку «Дія» та на порталі. Очікується, що невдовзі його можна буде також отримати у сімейного лікаря.

«Ми вже ухвалили необхідну постанову Кабінету Міністрів, яка визначає порядок використання таких сертифікатів. Все готово до запуску документів, і вже з 1 липня розпочнеться їхнє бета-тестування», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Вакцинованим усюди у нас дорога

Він додав, що доручив віцепрем’єру з питань євроінтеграції Ользі Стефанішиній активізувати роботу щодо завершення аудиту українського електронного сертифіката та підписання відповідної угоди з Єврокомісією.

Раніше в Україні з’явилася можливість отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

У вівторок, 1 червня, сім країн Європейського Союзу почали видавати цифрові сертифікати вакцинації. Повномасштабний запуск цієї програми у всьому блоці планують з 1 липня.

Схожі новини