Передплата 2024 ВЗ

Зеленський побоявся «саджати» літак з «вагнерівцями»

Президент України Володимир Зеленський відкинув причетність глави Офісу президента Андрія Єрмака до зриву так званої операції по захопленню "вагнерівців", назвавши ідею такої операції "ідеєю інших країн"

«До пана Єрмака у СБУ нуль питань. Ми з вами бачили, що сталося в Білорусі, як посадили літак, чим це закінчилося. Чим закінчуються такі випадки, до якої ізоляції країни призводять такі спецоперації. Це точно не була наша операція. Я точно розумію, що ідея такої операції — це була ідея інших країн», — сказав він в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук, яке вийшло в четвер на телеканалі 1+1, пише Інтерфакс.

«Слава богу, що ми проявили суб'єктність у цьому важливому питанні», — сказав він.

За словами Зеленського, останнього разу він спілкувався з Олександром Лукашенком, обговорюючи питання затриманих вагнерівців. «Коли „вагнерівці“ були на території Білорусі, я подзвонив Олександру Григоровичу, попередив його, сказав, що ми готові передати повну інформацію про цих людей», — сказав він.

За словами Зеленського, Лукашенко сказав йому, що «не підведе» і «розбереться». «Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім сталося те, що сталося, і це була остання наша розмова», — сказав Зеленський.

Схожі новини