Передплата 2024 ВЗ

У Києві та Львові запрацювали Центри вакцинації

У нових закладах вже почали щеплювати людей проти коронавірусу

Як повідомила репортерка «Прямого» Ольга Зеліско, у Львові Центр вакцинації, який розгорнули на території стадіону «Арена Львів», відкрився значно раніше. У ньому вакцинували працівників IT-індустрії.

За заявами чиновників, у цьому Центрі мали розпочати вакцинацію людей, які були записані у чергу на щеплення проти коронавірусу у додатку «Дія».

Щеплення проводять вакциною CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech. На Львівщину завезли 16 тисяч доз препарату. Передусім щеплюватимуть працівників санаторно-курортних закладів, прокуратури, спецзв’язку, а також тих, хто у черзі в додатку «Дія». Поза чергою мали вакцинувати осіб старше 60 років, проте наразі у центрі вакцинації таких ще не було.

Як повідомляє «Громадське радіо», у Центрі вакцинації від COVID-19 у Києві також почали щеплювали людей від коронавірусу. Напередодні зателефонували вісьмом тисячам осіб, які зареєструвались на вакцинацію через «Дію». Погодилися прийти на щеплення 560 осіб.

У Центрі працює 16 бригад, кожна з яких має 100 флаконів вакцини CoronaVac (один флакон — одна доза). Тобто можуть щепити 1600 осіб у суботу, стільки ж — у неділю.

Читайте також: МОЗ розповіло, скільки українців скаржилися на побічні ефекти після вакцинації

На місці вакцинують людей будь-якого віку, які зареєстровані через «Дію» та мають із собою необхідний пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, мобільний телефон і копію декларації із сімейним лікарем.

Центр вакцинації працюватиме лише на вихідних. 29−30 травня щеплять мешканців трьох районів Києва, наступними вихідними — інших трьох районів. Центр відкрився на базі Міжнародного виставкового центру (Броварський проспект, 15).

Схожі новини