Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові підвищили вартість проїзду у громадському транспорті

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР встановив нову вартість проїзду у міських автобусах, трамваях і тролейбусах. Тож вартість за одну поїздку в автобусах становитиме 10 грн.

В електротранспорті теж 10 грн. — за умови придбання квитка у водія, 9 грн. — за умови придбання квитка у точках продажу (кіосках) та 8 грн. 50 коп. для тих, хто оплачує за проїзд онлайн. Натомість зберігається пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків. Рішення вступлять у дію з моменту публікації.

Як наголосила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, це компромісне рішення, позаяк економічно обґрунтований тариф на проїзд в автобусах становить 14,6 грн., а в електротранспорті — 12,4 грн.

Читайте також: Проїзд у маршрутках та тролейбусах — 10 гривень! А хотіли аж 14…

«Ми провели аналіз, який є економічно обґрунтований тариф. Станом на зараз економічно обґрунтований тариф на проїзд в електротранспорті складає 12 гривень 40 копійок, в автомобільному транспорті — 14 гривень 60 копійок, але ми вносимо на розгляд виконавчого комітету пропозицію, аби тариф складав 10 гривень, враховуючи громадські слухання і можливості наших мешканців.

Зауважу, що всі фінансові звіти публікуються на сайтах наших комунальних підприємств, зокрема на сайті Львівської міської ради, і наші мешканці можуть бачити скільки коштів поступило на рахунки цих підприємств. Крім того, завдяки коригуванню тарифу ми зменшуємо дотації наших комунальних підприємств з міського бюджету, — пояснила Маруняк.

Вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті для студентів становитиме 5,00 грн.

Рішення набирає чинності з дати його оприлюднення.

Схожі новини