Передплата 2024 «Добрий господар»

«Побачила, що в мене нема ручки, принесла ніж і сказала, що я кров’ю писатиму...»

У Солонківській школі вчителька зайшла до класу... з ножем. І примушувала учня з’їсти паперовий літачок

У школі у селі Солонці, що поблизу Львова, вибухнув скандал. Журналісти одного з центральних телеканалів повідомили, що вчителька інформатики Надія Волощук погрожувала учню 7-го класу… ножем. А також змусила його з’їсти паперовий літачок…

«Кинули літачок, я підняв його і поклав на парту. Вчителька подумала, що то я його кинув, і змусила мене його з’їсти. Потім ще побачила, що в мене нема руч­ки, принесла ніж і сказала, що я кров’ю буду писати, і пальця мені відріже», — по­яснив журналістам причини конфлікту учень Владислав Виборнов.

Директор школи Володимир Кіт по­відомив журналісту «ВЗ», що у школі пра­цює комісія, яка розслідує усі обстави­ни інциденту. Після цього директор кинув слухавку…

Відреагувала на скандал всеукраїн­ська батьківська група «Батьки SOS»: «Я дуже хочу вибачитись, шкодую за той інцидент, але, моя така думка, це була спланована провокація. Клас, трошечки він такий, проблемний», — сказала вчи­телька Надія Волощук. «Я дуже хочу ви­бачитись, але…». Тобто вчителька не ви­бачається, а хоче вибачитись. Якщо вже зробила дурню, можна хоч вибачитись по-людськи?".

Тим часом у соцмережах з’явилось ві­део батьківських зборів Солонківської територіальної громади. На зборах був директор та деякі вчителі. Вчителька ін­форматики до школи на збори не при­йшла. Повідомили, що у неї «погано зі здоров’ям». У клас запросили також кіль­кох дітей, які переповіли те, що того дня сталося у класі, а також батьків постраж­далого хлопчика й інших батьків. Одна з дівчат розповіла, що «вчителька пожар­тувала, діти не злякалися, усі сміяли­ся…». Однак інша дівчинка визнала, «що їй смішно не було, їй було страшно, а вчителька вчинила непедагогічно».

Під відео було багато різних комента­рів. Були й ті, що підтримували вчитель­ку, мовляв, батьки не виховують сво­їх дітей, як так — прийти до школи без зошита та ручки? Інші ж шоковані тим, що вчителька зайшла до класу з ножем: «Жартувати на уроці інформатики з но­жем? Хіба це ОК?».

Мама потерпілого Влада зауважила, що про інцидент у школі дізналася лише наступного дня. «Мені кричати криком хочеться, а не сміятися, — сказала мама. — Якщо діти кажуть, що мій син система­тично порушував у класі поведінку, чому я про це нічого не знала? Чому немає ко­мунікації між батьками та вчителями? Коли я почала розпитувати сина про те, що сталося на уроці, його почало труси­ти… Зайти в клас з ножем?! Невже вас так учать у педагогічних університетах? — звернулася мама до присутніх вчите­лів та директора школи. — Мій син — емо­ційний хлопець. Він погано вчиться, бо є ледачим. Ми забрали його з приватної школи, він приходив додому в синцях. Потерпав від булінгу…»

Батьки і вчителі засудили на зборах дії педагога, яка взялася за ніж: «Ніхто не підтримує тих дій, які вчинила ця вчи­телька. Але таке сталося у школі впер­ше. Мабуть, здали нерви. Попри це, ак­центуємо увагу на професійності цього вчителя, — говорили педагоги на збо­рах. — І просимо батьків не робити з вчи­телів ворогів!». Але водночас присутні почали цькувати батьків постраждалого хлопця за те, що «побігли на телебачен­ня, а від цього у дітей стрес»… «Я не хоті­ла робити сенсацію, — виправдовувалася мама Влада. — Я хотіла показати всій кра­їні, що таке може бути! Щоб на цей випа­док звернуло увагу Міністерство освіти».

В обласній поліції журналісту «ВЗ» сказали, що триває розслідування. Про результати поліцейські невдовзі повідо­млять.

Схожі новини