Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд послабить вимоги для одержання субсидій

Послаблення торкнуться претендентів на субсидію, які мають депозити, а також власників автомобілів і житла

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що Кабінет Міністрів найближчим часом підніме до 100 тис. грн суму депозитів, які не враховуватимуться при призначенні житлової субсидії.

Наразі права на субсидії не мають власники депозитів від 50 тис. грн.

«З'явилися три нові критерії — була одна машина, стало дві [які не враховуватимуться при призначенні житлової субсидії], було одне житлове приміщення, стало — наявність двох, і третій — депозит. Це та історія, яка потребує аналізу. Оскільки депозит 56 тис. грн може бути навіть у пенсіонерки, яка там собі відкладала. Найближчим часом ми внесемо зміни, ми поправимо трішки ці речі, щоб заспокоїти людей. Наразі 56 тис. грн, а ми піднімемо до 100 тис. грн. Це точно», — сказала Лазебна в ефірі телеканалу «Україна 24» у п'ятницю, 14 травня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

Міністерка також відповіла, що після верифікації в субсидії може бути відмовлено приблизно 3% домогосподарств за іншими критеріями, не пов'язаними з наявністю депозитів.

Як повідомляли ЗМІ, на початку травня Кабмін зобов'язав претендентів на отримання субсидії для оплати житлово-комунальних платежів подавати разом із заявкою декларацію про доходи та витрати.

Окрім зазначених змін, документ також розширює перелік джерел доходів, які враховуються для розрахунку середньомісячного сукупного доходу. Зокрема, тепер доходи від розміщення депозитів та дивіденди від цінних паперів враховуються при призначенні субсидій.

Право на субсидію втратили ті сім’ї, члени яких мають депозит від 50 тис. грн, а також сім’ї заробітчан та безробітних, за винятком тих, хто зареєстрований у центрі зайнятості.

Читайте також: Депутати «ЄС» вимагають спростити оформлення та призначення субсидій

Схожі новини