Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд скасував масковий режим у парках

Міністерство охорони здоров'я уточнило перелік місць для обов’язкового носіння масок у регіонах «червоної зони». Тепер на вулиці та в парках можна гуляти без маски

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

«Так, згідно з цими змінами, масковий режим не передбачений у парках і скверах, як це помилково зазначили у своїх новинах деякі ЗМІ», — йдеться у повідомленні.

Водночас за інформацією МОЗ, носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше як 1-го метра.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що правоохоронці не планують одразу штрафувати людей, які перебувають у громадських місцях без маски. Як розповів заступник директора департаменту комунікацій МВС Ярослав Тракало, правоохоронці спершу робитимуть попередження.

23 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що загального локдауну в Україні через стрімке поширення коронавірусу найближчим часом не буде. Обмеження вводитимуться лише у регіонах, де є спалах Covid-19.

Читайте також: В Україні — рекордна кількість хворих від початку пандемії

Станом на ранок 25 березня у «червоній» зоні перебувають Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

Миколаївська, Тернопільська та Черкаська області на межі потрапляння в «червону» зону карантину.

Також Кабмін посилив правила в'їзду в Україну. Тепер всім громадянам, зокрема українцям, необхідно мати при в'їзді в країну негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Схожі новини