Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відтепер записатися на вакцинацію можна онлайн

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що в Україні почав працювати сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу, повідомили в Офісі президента. У чергу можна записатися через додаток “Дія”

«Відсьогодні українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію проти COVID-19 онлайн або за телефоном гарячої лінії. База надісланих заявок дасть змогу чітко організувати логістику та в максимально стислі строки забезпечити людей вакцинами», — процитували Шмигаля у пресслужбі ОПУ.

Зеленський також заявив про те, що онлайн-платформа є частиною цифровізації країни.

Водночас віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що записатися на вакцинацію можна через додаток та портал «Дія», а також через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

«Коли, згідно з дорожньою картою з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту», — зазначив Федоров.

Читайте також: Фейсбук закрив групу «ковідних дисидентів»

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, котра виробляється в Індії). Першими щеплять медиків, військових в зоні операції Об'єднаних сил і співробітників інтернатів.

Минулого тижня до України привезли 500 тисяч доз вакцини Covishield, ще 8 млн. наша країна розраховує отримати в рамках європейської програми COVAX і 1,9 млн. — купити в китайського виробника Sinovac Biotech.

Зі стартом прищеплювальної кампанії в Україні активізувалася дезінформація про неї. Фейки про вакцинацію охопили майже мільйонну авдиторію. Їх, у межах гібридної інформаційної війни, активно поширюють Росія та Китай.

Схожі новини