Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Радник Єрмака принизив МВФ

Через неприпустиму лексику чиновника західні банкіри можуть не позичити Україні грошей

Українцям не звикати до скандалів, які один за одним спалахують то у парламентській фракції «Слуги народу», то в уряді, то в Офісі президента. Автором чергової неприємності у команді Володимира Зеленського став Тимофій Милованов, який після відставки з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прийняв запрошення бути радником шефа президентської канцелярії Андрія Єрмака.

Милованов, за плечима якого західний досвід (крім України, викла­дав економіку в університетах Америки і Європи), знехтував елементарною культурою, ети­кою спілкування. Відповідаю­чи у Facebook на докори од­ного зі своїх дописувачів щодо того, що український уряд про­валив переговори з представ­никами Міжнародного валют­ного фонду, він зірвався на грубість. «Там МВФ обкакався, а не Україна. Якщо на це чес­но дивитись», — написав ексмі­ністр на своїй сторінці.

Сталося це під час його пе­ребування в Об’єднаних Араб­ських Еміратах, де Милованов супроводжував Володими­ра Зеленського у його ділово­му візиті. Можна припустити, що вищенаведену «дискусію» у МВФ помітили. Ймовірно, у Фонді не забудуть образи. Утім, її наслідки доведеться по­жинати рядовим громадянам — авторитетна фінансова інсти­туція може відмовити Україні у підтримці. І тоді вже, вислов­люючись лексикою колишньо­го урядовця, «обкакаються» в офісах на Банковій і Грушев­ського…

Милованов не вперше роз­пускає язика, чим завдає удару по іміджу держслужбовця. Сво­го часу невдало вступив у зао­чну перепалку із олігархом Ко­ломойським. Той якось обізвав тодішнього міністра «дебілом» (через те, що Милованов ви­ступив проти приниження ко­лишньої очільниці Нацбанку Гонтаревої на сцені «Кварта­лу 95»). Але міністр не знайшов нічого кращого, як публічно за­явити: «Так, я — дебіл…». Про­довження тексту у цьому ви­падку вже не мало значення.

Думка з приводу

Сергій Висоцький, народний депутат у Верховній Раді VIII скликання

Своїм коментарем про «об­каканий МВФ» Милованов не Фонд образив. Він наклав ве­лику купу на наші з вами голо­ви та на нашу країну. Відставка та термінові вибачення!

Схожі новини