Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи випадково Зеленський та Козак одночасно прилетіли в Емірати?

Напередодні візиту Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати прилетів партнер Медведчука Тарас Козак

Михайло Ткач з проєкту розслідувань «Схеми» написав у Facebook, що літак Тараса Козака напередодні візиту Зеленського прибув в Абу-Дабі.

«Літак яким користується підсанкційний депутат Тарас Козак Gulfstream G450 кілька годин тому вилетів з Мінська і зараз здійснює посадку в аеропорту Абу-Дабі (ОАЕ). Якщо залишити літак в Мінську, то під українські санкції він не потрапляє», — пише Ткач 12 лютого.

А вже 13 лютого в Абу-Дабі прилетів Володимир Зеленський. У мережі припускають таємні переговори українського президента та соратника Медведчука Козака. Зокрема, щодо ситуації з телеканалами «112 Україна», NewsOne та Zik. Офіційно ці телеканали належать представнику ОПЗЖ Тарасу Козаку, однак їх пов’язують із Віктором Медведчуком.

2 лютого 2021 року Зеленський увів в дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти Тараса Козака та проросійських телеканалів.

За джерелами видання «НВ» з оточення Зеленського, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у жовтні 2019 року вів переговори про інформаційну співпрацю з телеканалами Медведчука-Козака. Видання зазначає, що телеканали зобов’язались не критикувати особисто президента. А Офіс Зеленського отримав право затверджувати частину гостей в студійних програмах 112, NewsOne та ZIK. З Банкової нібито передавали на канали списки бажаних і небажаних гостей.

«Згодом в ОПУ помітили, що такий контроль не є ефективним: критика влади переключилася на партію „Слуга народу“, а це все одно вплинуло на падіння рейтингів президента і всієї влади загалом. Однією з причин зниження підтримки в оточенні президента стали вважати мовлення медіагрупи, підконтрольної Медведчуку», — пише НВ.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський таємно вирушив до Оману нібито з робочим візитом. Одночасно із президентом в Омані перебував і чартерний літак, яким постійно користується Віктор Медведчук. Журналісти проєкту «Схеми» зазначали, що в Омані одночасно із Зеленським міг перебувати секретар Ради безпеки Р Ф Микола Патрушев, з яким у президента України відбулися таємні переговори.

Схожі новини