Передплата 2024 «Добра кухня»

У Медведчука задумали створити новий телеканал – із колишнім «душком»

Його засновником хочуть зробити «трудовий колектив»

Заблоковані, згідно з рішенням РНБОУ, три телеканали Козака-Медведчука пробують відродитися. Найперше — через судове оскарження накладених санкцій. Кілька позовів від імені начебто дискримінованих громадян уже надійшли у Верховний суд. Однак, як мовиться, перший млинець виявився гливким…

Касаційний адміністратив­ний суд у складі ВСУ, куди скеровано скаргу на закрит­тя згаданих телеканалів, відмо­вився відкривати провадження, в якому позивач просить визнати про­типравним і скасувати відповідний указ президента. Щодо іншого по­зову на цю ж тему — то суд дав його автору 10 днів для того, щоб усунути виявлені в ньому недоліки. Як ідеть­ся у рішенні суду, позивач не об­ґрунтував, яким саме чином прези­дентський указ порушує його права, свободи та інтереси.

Цей юридичний «лікбез» — своє­рідний ляпас команді «найкращого юриста країни», яка, очевидно, го­тувала недосконалі претензії у ВСУ.

«Постати із попелу» інформацій­ні рупори проросійських сил в Укра­їні пробують і в інший спосіб. Стало відомо, що у Медведчука, аби обми­нути санкції, задумали створити но­вий телеканал. Його співвласниками (принаймні на папері) хочуть зробити колишніх працівників ZIK, NewsOne і «112». Найближчим часом від імені начебто цих осіб у Нацраду з питань телебачення і радіомовлення хочуть подати установчі документи на отри­мання ліцензії…

Патріотична громадськість вима­гає від української влади заборони­ти вихід в ефір ще одного телеканалу, який повторює кремлівську пропа­ганду, — «Наш». Після табу на мовлен­ня ZIK, NewsOne і «112» саме сюди пе­рекочували спікери-українофоби.

Схожі новини