Передплата 2024 ВЗ

Вакцинація на окупованих територіях: РФ перетворює мешканців ОРДЛО в піддослідних щурів

Росія намагається протягнути в Україну вакцину Супутник 5, в той час, як сертифікація європейських вакцин в Україні провалена урядом

У самій же Російської Федерації «Супутник 5» популярністю не користується — наприклад в Москві щеплено близько 300 тисяч осіб при 12 мільйонах населення.

Постачання вакцин на окуповані території носить виключно політичний характер. «Супутник 5» — для Європи фактично «Новачок». На територію ОРДЛО РФ завезла не «Супутник 5», а «Супутник лайт» — аналог, який не пройшов випробувань.

Їх легко розрізнити: «Супутник 5» двокомпонентна вакцина, а «Лайт» — однокомпонентна. Відповідно, РФ використовує окуповані території як випробувальний плацдарм для випробування сумнівної якості вакцини, прикриваючись «благими» намірами.

І піддослідними щурами виступають громадяни України, мешканці окупованих районів Луганської і Донецької областей. На території суверенної України Р Ф ставить досліди на людях.

Примітно, що після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо вакцинації мешканців окупованих районів Донбасу російською вакциною «Супутник-лайт», віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю Укрінформу заявив, що російська влада на українській території без нашої згоди проводить якісь випробування на людях невідомої і несертифікованої в нас вакцини, це є порушенням українських законів. Вони наражають населення України на ризик і нестимуть за це відповідальність.

Таким чином вакцинація Росією жителів тимчасово окупованих територій України без згоди на це української влади є порушенням українських законів. Цим російська влада вкотре підтвердить наявність контролю над ОРДЛО, що згодом буде використано Києвом у міжнародних судах.

Схожі новини