Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вітренка з уряду як вітром здуло...

Верховна Рада вдруге не дала “добро” на його призначення

І з другої спроби відомому енергофункціонерові Юрію Вітренку не вдалося стати першим віце-прем'єром, міністром енергетики в уряді Дениса Шмигаля. 28 січня, під час голосування за це призначення у парламенті, він набрав лише 204 голоси — при 226 потрібних. Перший раз (і так само безуспішно) за призначення Вітренка голосували 17 грудня. Тоді кандидат отримав підтримку всього 183 нардепів.

Після першої невдачі керівник Кабміну призначив Вітренка тимчасовим виконувачем обов’язки міністра енергетики. Була надія, що за зимові канікули своєю ефективною діяльністю Вітренко схилить шальки терезів на свій бік. Цього не сталося. Значною мірою — через «тарифну» кризу.

У четвер президентська фракція «Слуга народу», яка нараховує 246 «багнетів», дала Вітренку лише 177 «за». Підтримали його 18 членів депутатської групи «Довіра» і 9 позафракційних. Жодного «так» не дали у фракціях «ОПЗЖ», «Європейська Солідарність», «Голос». Тож дорога в урядовий кабінет Вітренку закрита…

Напередодні, відповідаючи на запитання журналістів, що робитиме у разі повторного провалу голосування, колишній провідний менеджер «Нафтогазу України» сказав, що з державної роботи піде у приватний бізнес. «Я поїду до сім'ї, буду займатися приватним бізнесом, вести нормальний спосіб життя тощо. Раніше я займався інвестиційним банківським бізнесом. Ми також почали дивитися, в проміжок часу, коли я пішов з „Нафтогазу“ і ще не був виконувачем обов'язків міністра, на певні ІТ-проєкти, стартапи. Після нетривалого відпочинку зможу займатися цим».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень