Передплата 2024 «Добрий господар»

«Корупція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег по фракції...»

Усунута з посади у ПАРЄ представниця «Слуги народу» звинуватила однопартійців у «відвертому схилянні перед російським порядком денним країни-агресора»

Кадрова сверблячка Зе!-команди спіткала і Постійну делегацію Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи. На Банковій вирішили, що дотеперішнього керівника цього органу — народного депутата від «Слуги народу» Єлизавету Ясько, якій закидали надмірну принциповість — слід замінити на більш лояльну до «думки партії» Марію Мезенцеву. Після своєї відставки (крім «слуг», до неї доклалися представники «ОПЗЖ», «За майбутнє») Ясько розповіла про світоглядні розбіжності й неприйнятну для неї атмосферу у владній фракції.

«…У мене виникли серйозні розбіж­ності з деякими колегами зі «Слуги на­роду», які прониклися цінностями і діють методами, що є несумісним з моїми іде­алами і переконаннями, — написала Ясь­ко на своїй сторінці у Facebook. — Коруп­ція та девальвація совісті стали нормою життя деяких моїх колег по фракції. До цього додалося відверте схиляння пе­ред російським порядком денним краї­ни-агресора.

Раніше мені наполегливо радили пе­реглянути свою думку щодо принципо­вих для України питань, інакше голосу­вати в парламенті та в ПАРЄ. Я завжди відмовлялась, і ось вам відповідь".

Згодом у коментарі для телеканалу Україна-24 Єлизавета розвинула свою думку: «Насправді це дуже сумно, і мені навіть стало страшно через те, що де­які мої колеги зі „Слуги народу“ поча­ли співпрацювати з представниками „ОПЗЖ“. Наскільки слабкою є позиція моїх колег, що вони стають інструментом для реалізації приватних інтересів інших людей, які, на жаль, дуже часто ідуть про­ти інтересів держави! Учора я побачила у делегації людей, що мають корупцію со­вісті. На жаль, дуже багато людей з фрак­ції „Слуга народу“ за півтора року стали дуже корумпованими».

Зауважте: це каже не хтось із опозиціонерів Зеленського, а його бойова одиниця — 15-й номер виборчого списку партії «Слуга народу»!

А в її керівництві навіть не приховува­ли, що усунули Ясько із політичних моти­вів. Ось як (дещо пафосно і так само дво­значно) прокоментувала ротацію у ПАРЄ заступник голови фракції «СН» Євге­нія Кравчук: «Перед Європою постали нові виклики, світ опинився у новій реаль­ності. Тому наша делегація теж змінює і свої підходи, і свою стратегію, щоб йти в ногу з часом і відповідати тим викликам, які постануть перед нашою країною та світом у 2021-му. Для цього нам потрібно буде не лише акцентувати на тому, хто во­рог, а й дбати про те, що хоче друг…».

Якого «друга» мала на увазі пані Крав­чук?

Святе місце порожнім не буває. Ке­рівництво нашою делегацією у ПАРЄ більшість у ній, утворена із членів «СН», «ОПЗЖ, «За майбутнє», доручила іншій представниці «слуг» — Марії Мезенцевій. Українці запам’ятали її за недавніми на­маганнями запровадити у вишах викла­дання ще й російською мовою. А жур­налісти «розкопали», що супутник життя Мезенцевої, Антон Данілов, веде бізнес у Росії. 2018 року відкрив круті магази­ни одягу у Москві та Санкт-Петербурзі, а його половинка підтримала ці новини схвальними «лайками»…

Свій коментар до кадрових Зе!-пертурбацій зробив колишній політв’язень російського режиму — кіноре­жисер Олег Сенцов: «Партія „Слуга народу“ відреагувала на американські обвинувачення щодо співпраці свого нардепа Дубінського з Росією — зняла Лізу Ясько з посади керівника україн­ської делегації в ПАРЄ. Замість телесе­ріалу вони втілюють у життя шоу абсур­ду».

Схожі новини