Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молодь Криму привчають бути «разом з Росією»

Одним з головних адресатів шаленої російської пропаганди у Криму є учні та студенти. А одним з її основних напрямів є залучення молоді до проектів «разом з Росією»

Крім обов’язкових предметів російської освіти, студентів залучають до придбання так званих надпрофесійних навичок. Їм кажуть, що під впливом сучасних тенденцій цифрових трансформацій суспільства відбувається швидке старіння знань, що вимагає від сучасного фахівця безперервної самоосвіти, ефективної взаємодії з іншими людьми для досягнення поставленої мети. Ця мета вже формулюється як участь у розвитку Росії, робота на благо Росії, підтримка політики та економіки Росії, формування переконань про зверхність Росії, ігнорування інших мов, окрім російської, а також сприйняття та підтримка цінностей «русского міра».

До роботи з молоддю залучалися чиновники та політики Криму. Як відзначає Станіслава Скаранік, проректор з навчально-методичної роботи Університету економіки і управління, під керівництвом тренерів з надпрофесійної підготовки проводили заняття, спрямовані на розвиток нестандартного мислення, стресостійкість поведінки.

Експерти по Криму в Україні часто відзначають, що кримська статистика є хибною, вона пристосована до політичних завдань, до виправдання та обґрунтування окупації, приховує реальні результати розвитку економіки, кількості захворювання на ковід, забезпечення Криму водою, фальсифікує дані про рівень життя кримчан та масштаби експансії Росії на Крим, дані перепису населення, в тому числі щодо переселення в Крим росіян з материка. Однак для учнів університету прочитали окремий цикл лекцій «з статистичної грамотності» — фахівці Кримстату на чолі з керівником Управління Федеральної служби державної статистики по Криму і Севастополю Ольгою Балдіною. У голови студентів закладали висновки саме їх фальшивої статистики.

Так, заходами політичного виховання молоді Криму в проекті «Разом з майбутньою Росією!» стали навіть звичайні конкурси «Кращий за професією». І хоч змагалися між собою учні та студенти, які в майбутньому планують стати лікарями і медсестрами, будівельниками та працівниками сфери готельного сервісу, бухгалтерами та фінансистами, дизайнерами, художниками-мультиплікаторами, від всіх них вимагали демонструвати професійні і надпрофесійні навички в умовах російського законодавства, в умовах російських реалій, з врахуванням російської агресивної політики.

По закінченню проєкту відбулася конференція студентів, магістрантів, аспірантів, молодих вчених на тему «Формування надпрофесійних навичок молоді в Криму». Незважаючи на те, що конференція була регіональною, до неї залучили учасників з міст Росії. Зокрема, на адресу оргкомітету надійшли статті з Санкт-Петербурга і Волгограда. Таким чином кримських студентів привчають до думки, що і ці регіони входять складу саме їхньої країни, їхньої культури та їхньої системи совіти. Ректор університету економіки і управління Федір Узунов відзначає, що ці проекти були значними і актуальними у нинішній час, коли Росія намагається ментально, політично, електорально переробити Крим на свій російський лад і спосіб життя.

Схожі новини