Передплата 2024 «Добра кухня»

«Тепер усю країну видоять так, як не насмілювався навіть Янукович…»

Із нового року вартість газу й опалення підскочить на 14%, а електроенергії – відразу на 80%!

Із початком 2021 року на українців чекають нові «випробування тарифами». Як і слід було очікувати, зростатиме в ціні абсолютно вся комуналка. «Кінець епохи бідності» Зеленського перетворився на трагедію для більшості українців, — написав український політолог Андрій Смолій. — Тепер усю країну видоять так, як не насмілювався навіть Янукович".

«Із 1 січня: електроенергія +70−80% (з 0.90 грн/кВтгод до 1,68), — веде далі Смолій. — Газ/опалення +14% (почи­наючи з вересня, це майже подвійне підвищення), тоб­то до 10 тисяч грн за 1 тися­чу кубів. Мобільний зв"язок та Інтернет +10−20%. Також ми повинні розуміти, що все це потягне за собою підвищен­ня цін на продукти харчуван­ня, орендну плату, надання послуг, а комуналка зростати­ме шаленими темпами. Пла­титимуть усі. Крім олігархів та оточення Зеленського, яким такі підвищення — як „море по коліна“. Зате з 1 січня Офіс президента отримає на 300 мільйонів гривень більше на свою діяльність. Офіс „на 200% свого генпрокурора“ — на 2 млрд більше, аналогічно ДБР та інші репресивні орга­ни. Хто ж буде бігати за опо­зицією та військовими? Отак, „Зима прийде — платити бу­дете!“: новий лозунг збанкру­тілої Зе! Команди».

Нагадаємо, наприкінці року Міністерство енергетики по­відомило, що уряд встановив єдину фіксовану ціну на елек­троенергію для побутових спо­живачів. Міненерго «заспоко­ює», що уряд, навпаки, подбав, аби в українців не підвищився тариф на електрику ще стрім­кіше. Завдяки прийнятій від­повідній постанові уряду у нас зросте тариф не у 2,5 раза (до близько 3,30 грн за кВт-год), а «лише» на 80%, тобто до 1,68 грн за кВт-год.

«Під ялинку» потішив укра­їнців і рідний «Нафтогаз». У ві­домстві заявили, що ціна на газ для побутових споживачів із січня 2021 року зросте на 14%. У січні за тарифом «Мі­сячний» кубометр газу кошту­ватиме 7,22 грн без вартості доставки. До цього підвищен­ня куб газу коштував 6,33 грн. А цей тариф був на 34% ви­щий, ніж у жовтні (4,7 грн за куб), повідомив Укрінформ.

Зміни тарифу в компа­нії пояснили «сезонним фак­тором та збільшенням опто­вої ціни на блакитне паливо». Утім, наш рідний «Львівгаз-збут» пішов ще далі й заявив, що ціна газу у січні-2021 ста­новитиме… 9,89 грн за ку­бометр. Збільшення ціни на блакитне паливо львівські га­зовики пояснили подорож­чанням газу на європейських біржах. Так, ціна на європей­ському хабі TTF з 25 листо­пада по 24 грудня зросла на 25,7%.

Схожі новини