Передплата 2024 «Добра кухня»

Крим: все на продаж… російським олігархам  

У Криму виставлено на продаж велику кількість землі

На 2021 рік кримська окупаційна влада затвердила дефіцитний бюджет. При цьому річний кошторис вкраденого півострова більше ніж на 75 відсотків складається з дотацій федерального бюджету. Та навіть делегованих коштів колаборантам не вистачило, щоб покрити свої видатки. Крім грошей з Москви окупаційні структури планують жити за рахунок продажу всього, що є цінного на півострові. Там складено список об’єктів, які виставляють на продаж. Жодному кримчанину, окрім Сергія Аксьонова та Владіміра Константінова, які за час «кримської весни» і після неї награбували багатомільйонні статки, купити ці об’єкти не по кишені. Іноземцям, крім росіян, навряд чи прийде в голову щось купувати на підсанкційній території. Крим виставлено на пограбунок російським олігархам.

Найперше — у Криму виставлено на продаж велику кількість землі. Причому, майже половина продавців пропонує купити земельну ділянку не для задоволення соціальних потреб, а для того, щоб побудувати готельний комплекс або багатоповерхівки для продажу квартир. На сьогодні — найвигідніший кримський бізнес. Забудова узбережжя триватиме нечуваними темпами і в 2021 році.

Наприклад, продається ділянка землі у смт Парковому площею 7,9 гектара. Ціна для пересічного кримчанина зашкалює — 770 мільйонів рублів. Продавець підкреслює, що Паркове — один з найбільш південних курортів Криму, знаходиться в дев'яти кілометрах від Сімеїзу. В оголошенні зазначається: «Земельна ділянка розташовується у безпосередній близькості від популярних і престижних курортів „Кримський бриз“ (1,5 км) та готель „Мрія“ (3 км). Земельна ділянка забезпечує безпосередній вихід до моря, а терасування ділянки дозволяє побудувати об'єкти нерухомості, які матимуть максимально видові характеристики».

У центрі Ялти (до кінотеатру 10 хвилин пішки, до набережної — 20 хвилин) продається земельна ділянка з готовим інвестиційним проектом для будівництва багатоповерхового рекреаційного комплексу. Поруч з вулицями Кірова та Ломоносова 51 сотка продається за… 195 мільйонів рублів. Продавець пише: «На ділянці запроектовано два 16-поверхових будинки, з 3-рівневим паркінгом та басейном загальною площею 33 тис. кв. м. Кількість апартаментів — 234, кількість паркомісць — 151.

За 650 мільйонів рублів пропонується аналогічна ділянка на вулиці Дражинського.

Тож «свічок», які закривають краєвид на море, в Ялті значно побільшає.

Ось ще оголошення: «Продається ділянка землі в унікальному місці в місті Ялта, на першій береговій лінії, в районі пляжу готелю „Ялта-Інтурист“ і пансіонату „Донбас“ на вулиці Дражинського. Договір оренди землі на тривалий термін. Для будівництва та обслуговування розважального комплексу з готелем на 200 місць. Вид дозволеного використання — готельне обслуговування. Зручні під'їзні шляхи».

З кримської окупаційної влади глузують навіть кримські газети. Проросійська «Крымская правда» пише, що всі ці оборудки — «Жульйо у моря».

У селі Піщаному можна купити за 670 мільйонів рублів ділянку 20,6 гектара. Зараз це поля уздовж моря, але на них можуть побудувати величезний туристичний комплекс.

«Купівля ділянки загальною площею 20,6 га дозволить вам використати її для будівництва пансіонату, готелю, елітного котеджного селища, дитячого табору або резиденції на березі Чорного моря», — зазначає продавець. — Берегова лінія довжиною понад 700 метрів. Чисте море, піщані пляжі, захоплюючі краєвиди".

Перейдемо в інший кінець Криму. За 250 мільйонів рублів продається великий санаторій на березі моря в Феодосії. Без адреси, контакти за телефоном. Відомо лише, що великий санаторій продається з великим піщаним пляжем, територія величезна — 3041 кв. м. При бажанні покупець може знести будівлю раднських часів і побудувати, наприклад, готель. Подробиці по телефону або особисто.

Якщо є бажання, можете купити базу відпочинку в Євпаторії, центрі дитячого туризму. За 150 мільйонів рублів придбати пансіонат в селищі Заозерному. Пансіонат спеціалізується на дитячому відпочинку, знаходиться в хорошому стані і працював в штатному режимі до 2016 року. Місткість пансіонату — 469 ліжко-місць. Площа території — 4,5 га. На території комплексу безліч троянд, ялівцю, вічнозелених дерев і чагарників. До території пансіонату прилягає пляж протяжністю 170 м. Продавець готовий реалізовувати частинами.

А у селищі Миколаївка продається пансіонат за 210 мільйонів рублів. Можливо, це зацікавить тих, хто хоче терміново купити дев'ять житлових корпусів, їдальню і кухню, критий спортивний манеж. «За 150 м від пансіонату знаходяться Новий ринок, де можна купити сувенірну продукцію, одяг, продукти, приналежності для пляжного відпочинку, продмагазин, кафе, аптеки, поруч атракціони, пансіонат оптимальний для сімейного відпочинку і оздоровлення, знаходиться на першій морський смузі, має власний пляж».

За даними Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакції інтернет-порталу BlackSeaNews, населення Криму за рахунок переселенців з Росії становить більше трьох мільйонів осіб, що на 1 мільйон більше, ніж до окупації. Незаконний продаж кримської землі та об’єктів нерухомості на півострові ще збільшить інтервенцію росіян на півострів, і скоро на ньому буде ні пройти, ні проїхати, ні чистої води попити, ні на сонці позасмагати. Проте Москву це не хвилює, їм важливо, що Крим — це зручна військова база і «отсель грозить мы будем туркам». Певний час, звичайно. Доки міжнародне товариство не оголосить рішення суду…

Схожі новини