Передплата 2024 ВЗ

За «бандита» мер Черкас хотів від Зеленського 1 гривню...

Але суд став на бік президента

Із низки ухвал, які Київський апеляційний суд виніс у ці дні, привернула увагу справа про захист честі, гідності та ділової репутації, в якій фігурує прізвище президента України. До Володимира Зеленського позивався міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Однак домогтися задоволення своїх вимог регіональний лідер не зміг. Суд відхилив його претензії до першої особи держави.

Усе розпочалося 20 травня цьо­го року на прес-конференції Воло­димира Зеленського. Один із жур­налістів поставив президенту питання про мера Черкас. Це той самий міський голова, який навесні, всупереч наста­новам центральної влади, безпідставно припинив карантин у своєму місті.

На запитання журналіста Зеленський відповів таке: «Я не знаю навіть, як гово­рити, коли міський голова має 19 кримі­нальних проваджень. Хто це? Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його об­рали — це народ, це право народу України. Будь ласка, обирайте бандитів, якщо хо­чете…».

Ототожнення з «бандитом» Бондаренко сприйняв як глибоку образу, як компроме­тацію його в очах людей. І подав у суд на президента. Вимагав публічного вибачен­ня і символічної моральної компенсації від Зеленського — 1 гривню.

Розглядати справу взявся Печерський райсуд Києва. Він став на бік президен­та. На думку судді, вислови Зеленського були такими, що «не містять завідомо не­правдивої інформації і надмірності оціноч­них суджень».

Бондаренко не погодився з цим і подав апеляційну скаргу. Її теж не задовольнили.

Цікаво, чи такою ж буде аргументація суду, який розглядає справу про «погро­зи» президенту і його «образи» з боку на­родного депутата Софії Федини і її сорат­ниці Марусі Звіробій?

Схожі новини