Передплата 2024 «Добра кухня»

Ірина Гримак: “За п'ять років Львівщину не впізнаєте - у її процвітанні, добробуті, стабільності”

Головою Львівської обласної ради вперше обрано жінку - висуванку “Європейської Солідарності”

Головою Львівської обласної ради обрано Ірину Гримак — депутатку облради від «Європейської Солідарності». За неї віддав свій голос 61 депутат ЛОР із 82 присутніх у залі. Конкурентом Гримак був висуванець ВО «Свобода» Йосиф Ситник (депутат VI скликання ЛОР, 2014-го вісім місяців був першим заступником голови Львівської ОДА, за головування Ірини Сех, а потім Юрія Турянського). Ситника підтримали лише 5 депутатів ЛОР. 13 депутатів проголосували проти всіх, 3 бюлетені були зіпсовані.

Ірина Гримак — перша жінка за всю історію Львівської обласної ради, яка її очолила. До неї представниці прекрасної статі лише двічі займали керівні посади у президії ЛОР, але вище крісла заступниць не підіймалися. Це «бютівка» Людмила Козак, яку обрали у грудні 2007 року заступником тодішнього голови Мирослава Сеника, а звільнили у червні 2009 року. І представниця «Самопомочі» Парасковія Дворянин, яку обрали першим заступником голови ЛОР Олександра Ганущина у листопаді 2015 року, а вже у квітні 2017-го депутати достроково припинили її повноваження. Причина — політичні «тертя» всередині депутатського корпусу.

Новообрана голова ЛОР Ірина Гримак від 2000 року працювала на різних посадах у Львівській міській раді, піднявшись кар'єрними сходинками до посади голови райадміністрації. 2015 року Олег Синютка, який на той час був призначений головою Львівської ОДА, запросив Ірину Гримак на посаду свого заступника. На місцевих виборах-2020 Ірина Гримак очолила штаб партії «Європейська Солідарність» на Львівщині (голова обласної «ЄС» — нардеп Олег Синютка). І от тепер Гримак очолила обласний парламент.

«Дякую вам за довіру, — сказала Ірина Гримак, виступаючи з трибуни. — У першу чергу хочу подякувати тим, хто проголосував „за“. І це „за“ завжди буде мене надихати, і завжди буде давати силу рухатися вперед і запрошувати вперед із собою вас. І, звичайно, хочу дуже подякувати тим, хто проголосував проти. Це буде мене стимулювати до розвитку, до звершення від кращого до кращого. І я вас запевняю, за п'ять років Львівщину ви не пізнаєте — в її процвітанні, в її добробуті, в її стабільності й просто у такій суспільній теплоті. Дякую усім, усіх запрошую до роботи».

Схожі новини