Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Самбірщина задоволена тими керівниками, яких мала...

Схоже, виборець на Самбірщині загалом задоволений своїм попереднім життям

На голову Самбірської ОТГ було дев’ять претендентів. Щоправда, на старті кампанії охочих покерувати було десять. Проте, хірург Самбірської ЦРЛ, колишній головний лікар Степан Скірин, якого підтримала «Європейська Солідарність», несподівано знявся з перегонів, та підтримав Тараса Копиляка (міський голова зразка 2010−2015 років).

Фаворитами виборів були діючий досі міський голова Юрій Гамар і Тарас Копиляк. Аналітики віддавали перевагу Юрію Петровичу, але не сподівалися, що він переможе пана Копиляка разом з потугами доктора Скірина на «суму» у 2700 голосів.

Тож діючий голова Юрій Гамар надалі залишився при владі.

І в інших ОТГ Самбірський район продемонстрував стабільність. Головою Рудківської ОТГ став діючий керівник Іван Лозинський, Новокалинівської - теж діючий Богдан Юзвяк, Ралівської обєднаної територіальної громади, яка поглинула раніше створену Вільшаницьку ОТГ, — голова Вільшаницької громади Любов Ковалик. Керівником збільшеної Бісковицької ОТГ став голова Воютицької ОТГ Михайло Яремко.

Де сталася реальна зміна владних облич, то у Старосамбірській ОТГ, яка довкола райцентру об’єднала 13 сільських рад. За владне крісло боролися, крім інших, голова Старосамбірської райради Тетяна Терлецька та мер Старого Самбора Ігор Трухим. До останнього місцеві експерти віддавали перевагу Тетяні Іванівні, але у ніч з неділі на понеділок лідером став мало знайомий у селах району Ігор Трухим.

Наразі місцевий люд не знає ще, як проголосував за обласних депутатів — здається, підрахунок складний. Єдина зафіксована перемога на теренах Самбірщини, Старосамбірщини та Турківщини, то багаторічного обласного обранця, генерального директора Львівської обласної клінічної лікарні Михайла Гички. Інші претенденти у трепетному очікуванні…

Схожі новини