Передплата 2024 ВЗ

«Її відповідь українською видалася вчительці викликом...»

Скандал розгорівся в одеській гімназії. Горе-педагога звільнили

Із Одеської гімназії № 4 звільнили вчительку, яка принижувала ученицю за те, що та розмовляє українською мовою. Скандал, який стався на уроці малювання, набув розголосу у соцмережах. Після цього директор навчального закладу звільнив працівницю. Про це повідомила керівниця міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич.

Дівчинка записала цю розмову на диктофон. Аудіозапис інциденту опублікували у фейсбук-спільноті «Батьки SOS». «Бачите, що у нас творить­ся, — заявила на уроці вчителька. — Вона розмовляє українською мовою, так ви­ходить, що вона вища від нас. Альбом не принесла, малюнки не принесла, а пра­ва качає… І мовою буде прикриватися тут мені… Причому тут мова, треба мізки мати! Де твої роботи? Покажи мені».

Мама дівчинки Марія Мостовчук по­відомила: «Сказати чесно, я не чека­ла такого резонансу ЗМІ й підтримки Фейсбуку! Виявляється, у нас досить ак­тивне суспільство, і ми не забули, як за­ступатися за наших скривджених дітей… Так, як ми це робили, коли виходили на вулиці у 2014 році. Моя донька Леся, яка так любить малювати, ходить у „худож­ку“, тиха, вихована, творча, тонка дити­на, на уроці малювання отримала свою першу важку шкільну травму. За що? Від кого? За відповідь українською „так“, яка видалася вчительці викликом. І вчи­телька влаштувала публічний булінг, на­цьковуючи дітей всього класу проти неї за мову, за свою рідну і державну мову… Ми не уявляли, що так може бути. Що хтось буде кричати риком тюремного наглядача: „Встала!“… Ранкова розмова у школі з завучем, яка висловила стур­бованість, доповнилася чіткою реакці­єю директорки, яка швидко прийняла рі­шення і наказом за ст. 41, п3. звільнила „педагога“. Сподіваюся, забудемо це як страшний сон, і ця учителька більше не буде нікого ображати».

Схожі новини