Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Відкрутити вухо», «облити гівном»...

Такі методи «дискусії» з опонентом Зеленського пропонують чільні функціонери «Слуги народу»

Наче павуки у банці. Так можна охарактеризувати внутріпартійну колотнечу у президентській політсилі «Слуга народу», яку щодня стрясають корупційні та інші скандали. Один із пластів цих скандалів можна узагальнити, як «плівки Лероса» — відео-аудіо компромат від колишнього члена фракції «СН» Гео Лероса. Записи відомі тим, що твердять про небувалий розмах корупції в оточенні президента, яку начебто покриває сам Володимир Зеленський.

Цього разу Лерос заявив про шес­тигодинний запис розмов між про­відними функціонерами «Слуги на­роду» Миколою Тищенком (заступник голови парламентської фракції) і «смо­трящим» Офісу президента за Києвом — бізнесменом Денисом Комарницьким (соратник ексмера Леоніда Черновець­кого). Ці записи начебто зробив «чес­ний офіцер СБУ» у бані, де парилися Ти­щенко із Комарницьким.

Якщо вірити почутому на плівках, ці два фігуранти обговорюють, як скомп­рометувати, покарати Лероса й іншого народного депутата за ті неприємнос­ті, які вони завдають їм своїми розвін­чуваннями. Звучать фрази «відкрути­ти вухо», «організувати так, щоб взяли на хабарі», «пристебнути кайданками і пробігти «десятку», «облити зеленкою чи гівном», «я можу балончиком пофар­бувати»… Зі слів Лероса, ці слова нале­жать Комарницькому, який пропонував знімати всі ці каральні акції на відео. А ще начебто Комарницький говорив про готовність заплатити штраф 17 тисяч грн, який передбачено за такий вид ху­ліганства. На записах, за твердженням Лероса, чути, як Комарницький ціка­виться, «чи не можна зарядити акуратно журналіста Дениса Бігуса»? Тобто підкупити автора телепрограми резонанс­них розслідувань…

На інших фрагментах записаної роз­мови, за словами нардепа Лероса, йдеться про те, як Тищенко і Комар­ницький відверто розповідають про те, як Зеленський їх «дахує», як кум керів­ника президентської канцелярії Єрмака допомагає їм…

Після того, як про погрози Комар­ницького і Тищенка на свою адресу Ле­рос заявив із парламентської трибуни, відповідні відомості Національна полі­ція внесла до Єдиного реєстру досу­дових розслідувань. Офіс президен­та устами речниці глави держави Юлії Мендель від звинувачень у свій бік від­хрестився. Але у самій фракції «Слу­га народу» активізувалися деструктив­ні процеси. Народний депутат Борис Яременко (той, що прямо у сесійній залі парламенту замовляв для себе прости­туток) заявив, що публічно вийде із пар­тії, якщо вона не зреагує на оприлюдне­ні плівки, де фігурує заступник голови фракції Тищенко.

Схожі новини