Передплата 2024 «Добра кухня»

Прокурора-хама підняли по службовій драбині

У Тернополі погрожував колегам «їб...ти, як тупих свиней»

Усупереч клятвеним обіцянкам привести у владу нові, чесні, незаплямовані обличчя, команда Зеленського вкотре поповнилася скомпрометованим кадром. Цього разу заплямовано ряди Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Заступником її керівника генпрокурор Ірина Венедіктова призначила такого собі Миколу Петришина, ганебна поведінка якого пів місяця тому поставила на вуха всю країну.

14 вересня 30-річного Миколу Петри­шина, вихідця із Яворова на Львівщи­ні, пані Венедіктова посадила у кріс­ло прокурора Тернопільської області. Під час «обмивання» посади, яку було влаштовано на робочому місці, новий спец вимагав від під­леглих не так дотримання закону, як особис­тої вірності, виконання будь-яких його наказів. І погрожував їм у разі непослуху «їб…, як тупих свиней».

На неприпустимість такої ганебної пове­дінки своєму керівникові вказав його заступ­ник — відомий принциповістю під час роботи у центральному офісі ГПУ Олександр Божко. За­вдяки журналістам про гучний скандал у «фай­ному місті» дізналася вся Україна. Після засі­дання дисциплінарної комісії ГПУ Петришина змусили написати заяву за власним бажан­ням. Не покарали за пиятику і за інші пору­шення кодексу прокурорської етики, за дис­кредитацію влади — як це буває у правових державах. А зробили йому зауваження через начебто «непорозуміння з колегами». І вже че­рез два тижні дали нову, ще вищу посаду.

Напевно, пані генпрокурорша із Зе!-президентом погано вчили у школі творчість Леоніда Глібова. Зокрема, його байку про хулі­ганку-щуку, яка «такеє виробляла, що у ставку ніхто життя не мав». Фінал цієї байки відомий: за пропозицією хитрої лисички, яка живилася хабарними карасиками, суд постановив кину­ти щуку у річку.

162 роки минуло з часу написання цієї по­вчальної байки класика, а порядки у владній системі так і не змінилися…

Схожі новини