Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чугуївська катастрофа: основні факти, фото загиблих та розповіді очевидців

Біля міста Чугуїв у Харківській області впав військовий літак АН-26. На борту перебували 27 людей. Вижити вдалося тільки двом хлопцям, проте пізніше один із них помер у лікарні

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Де та коли упав літак

Літак упав 25 вересня о 20:50 поблизу м. Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту.

АН-26 розбився при заході на посадку, уточнили у Командуванні повітряних сил ЗСУ.

У зв'язку з падінням літака частково заблокована траса М-03 Київ — Харків — Довжанський на км 533 — км 534. Є уламки на проїзній частині, внаслідок чого, рух організовано по зустрічній смузі у двох напрямках.

Хто перебував на борту

На борту АН-26 перебували 7 офіцерів та 20 курсантів Університету повітряних сил імені І.Кожедуба. Всього 27 осіб, розповів голова Харківської ОДА Олексій Кучер на місці надзвичайної події. Спочатку були знайдені тіла 22 загиблих, потім ще трьох. Двоє пасажирів вижили, утім один із них отримав 90% опіків та помер у реанімації.

«Ще один перебуває у задовільному стані, у нього психоемоційне напруження», — розповів Кучер.

За його словами, на борту літака перебували курсанти 2 і 4 курсу Національного університету ПС.

«12 із них — другокурсники», — сказав він.

Одного з курсантів перед польотом літака АН-26Ш не допустили до занять.

Що відбувалося за мить до катастрофи

Пілот АН-26 встиг повідомити авіадиспетчера про те, що у літака відмовив лівий двигун.

«Але в навчаннях спеціально відключають один із моторів — для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Причини катастрофи встановлюватиме слідство», — заявив голова Харківської ОДА.

Розповіді очевидців

Військовий літак АН-26 при падінні ледь не зачепив автомобіль. Про це розповів свідок катастрофи — підполковник поліції Олег Нагайцев, повідомляє УНІАН з посиланням на запис його розповіді на каналі NewsOne.

За словами свідка, він якраз їхав до Харкова і побачив авіакатастрофу одним з перших. Він викликав на місце поліцію і рятувальників.

«Я бачив, як хлопець загасив з вогнегасника військового і надав йому першу допомогу. І другого теж… Він помітив, як пролітав літак, і саме падіння. Той ледь не зачепив його машину», — зазначив Нагайцев.

Житель Чугуєва Руслан Овчаренко, який прибув на місце падіння літака ЗСУ у Харківській області як волонтер, повідомив, що ті, кому вдалося врятуватися, стрибали з літака АН-26 без парашута.

Про це він сказав в ефірі каналу «Україна 24». Руслан розповів, що таку інформацію йому повідомив один із курсантів, якого побачив, коли прибув на місце катастрофи. Очевидець каже, що наразі не знає, чи вижив той курсант.

Що зараз відбувається на місці трагедії

Станом на ранок 26 вересня тривають рятувальні роботи на місці падіння АН-26. Територія перекрита правоохоронцями. Прийшли багато місцевих мешканців. Вони разом з правоохоронцями прочісують ліс у пошуках зниклих пасажирів літака.

Незабаром у ДСНС проінформували, що на місці авіакатастрофи літака АН-26 знайшли тіла всіх 25 загиблих.

«Станом на 12:15 на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні) «, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, спочатку повідомлялось, що на борту літака АН-26 перебувало 28 людей. Пізніше диспетчер аеродрому повідомив, що на борту було лише 27 осіб. Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було.

Схожі новини