Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський наповнює свою команду “новими обличчями” від Медведчука

Керівництво України робить все більший проросійський нахил у своїй політиці. Про це можна судити і з багатьох кадрових рішень команди Зеленського за останні місяці

Кілька днів тому генпрокурор Ірина Венедіктова призначила одним зі своїх заступників такого собі Максима Якубовського. Для непосвячених поінформуємо, що цей правник є дуже близьким до проросійськи налаштованого нардепа Віктора Медведчука, кілька років тому брав активну участь у реалізації його скандального політпроєкту «Український вибір», який, по суті, транслював пропагандистські гасла Кремля.

Блогер Юрій Бутусов каже, що Максима Якубовського призначили під прямим тиском президента Володимира Зеленського. На думку журналіста, у такий спосіб глава держави виконав чергову вимогу Андрія Портнова, колись «головного юриста» Віктора Януковича. Саме з подачі Портнова «під ніготь» беруть лідерів Євромайдану.

Є побоювання, що Венедіктова доручить Якубовському курувати у Генпрокуратурі питання, так чи інакше пов’язані із Росією. І усуне з цієї посади Гюндуза Мамедова, який відповідав за розслідування у військовій сфері. Таким чином, Якубовський отримає повний доступ до секретної інформації, до закритих військових розслідувань, особливий інтерес до яких має Москва. Аналітики кажуть, що з приходом Якубовського до керівництва Генпрокуратури буде реанімовано надуману (з подачі згадуваного Портнова) кримінальну справу, яка стосується проходу у листопаді 2018 року трьох наших військових кораблів через Керченську протоку. Як відомо, цей прохід у Москві вважають провокацією…

«Очевидно, що ситуативний союз Медведчука-Портнова-Єрмака-Зеленського — це дуже небезпечний крен у бік зближення з Росією, — підсумовує Юрій Бутусов. — Безперечно, Зеленський робить такі призначення як компроміси, які зберігають йому канал переговорів з Москвою. Російська агентура на найвищому рівні вже отримала доступ до контролю за спецслужбами, правоохоронними органами, а тепер — і за Генпрокуратурою».

У нинішній владі Якубовський далеко не перше «нове обличчя» із позавчорашньої обойми. Не без дзвінка із канцелярії Зеленського заступником директора Державного бюро розслідування призначили адвоката Януковича Бабікова. Заступником керівника Офісу президента, який наглядатиме за правоохоронними органами, стала людина Портнова — Татаров. Першим заступником секретаря РНБОУ став проросійськи налаштований Руслан Демченко.

Схожі новини