Передплата 2024 «Добра кухня»

Напад на політв’язня Балуха: деталі та реакції

Колишнього в'язня Кремля Володимира Балуха знайшли побитим у Гідропарку в Києві без мобільного телефона і банківської картки

Як повідомляє УП, в нього тяжка травма голови, його оперують.

За даними народної депутатки Ірини Геращенко, звільнений торік з російської в’язниці український політв’язень Володимир Балух знаходиться у лікарні у важкому стані. У нього зламані ключиця і рука.

«Це жах. Нашого побратима, політв’язня Кремля Володимира Балуха побили цієї ночі… Він у лікарні у важкому стані. Зламані ключиця і рука. Його майже без свідомості знайшла жінка, яка й відповіла на телефонний дзвінок Ахтема Чийгоза і допомогла викликати швидку», — написала народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Як розповіли правоохоронці, у вівторок близько 12-ї години до столичної поліції надійшла інформація від лікаря про госпіталізацію Балуха з тілесними ушкодженнями.

На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка з'ясувала, що потерпілого доставили з зони відпочинку «Гідропарк». Окрім цього, в чоловіка виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки.

«Створена слідча група з найбільш досвідчених та висококваліфікованих працівників поліції, які встановлюють усі обставини правопорушення. Правоохоронці відпрацьовують місце скоєння злочину, встановлюють свідків та очевидців цієї події. Окрім цього, поліцейські перебувають у лікарняному закладі, аби поспілкуватися з потерпілим, як тільки отримають дозвіл лікарів, щодо обставин вчинення правопорушення», — передає УП.

На інформацію про побиття Балуха відреагували в Офісі президента.

«Вимагаємо від Національної поліції швидкого та повного розслідування цього злочину. Наразі немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив. Але всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини