Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада ухвалила закон про підвищення "мінімалки"

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт закону, внесений президентом України Володимиром Зеленським, про підвищення заробітної плати до 5 тис. грн з 1 вересня

Проєкт закону № 3963 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» в цілому підтримали 295 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Проєктом закону пропонується підвищити мінімальну зарплату до 5 тис. грн з 1 вересня.

Крім того, згідно з проєктом закону, з 2021 року мінімальна зарплата має бути збільшена до 6 тис. грн і впродовж 2021 року — до 6,5 тис. грн.

Читайте також: ЕВА розкритикувала рішення підвищити українські «мінімалки»

Нагадаємо, 6 серпня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати до рівня 5 тис. грн.

За словами представника інвесткомпанії Dragon Capital Сергія Фурси, після підвищення мінімалки та соцвиплат зростуть ціни. Викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар вважає, що незаплановане підвищення мінімалки зашкодить економіці, оскільки власники бізнесів внаслідок підвищення мінімальної зарплатні будуть ухвалювати рішення, які негативно позначаться на економіці загалом.

Однак Володимир Зеленський вважає, що уряд здатен до середини 2021 року здійснити підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн. На його думку, бюджет країни це «витримає».

Схожі новини