Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського не дачка – дачище!

А у ній – дві сауни, чотири спальні, ліфт, кінозал, винний льох

На вихідні побалакаємо на тему відпочинку першої осо­би держави. Недавно стало відомо, що і він, Володимир Зеленський, записався у ба­гатомільйонну когорту укра­їнських дачників. Щоправда, у нього не дачка — дачище!

Вітчизняні виборці, на­певно, пам’ятають, що пе­ред своїм походом у пре­зиденти тодішній керівник «Кварталу 95» в особі героя філь­му «Слуга народу» Голобородька каменя на камені не залишав від тих, хто користується розкішни­ми державними опочивальнями. А вже сам артист обіцяв, що після свого приходу до влади віддасть апартаменти чиновників під ди­тячі табори. Та правильно кажуть: обіцянка — цяцянка…

Забув про дане народові слово Володимир Зеленський. Після «праведних трудів» він із сім’єю воліє усамітнюватися не в якійсь із п’яти своїх квар­тир у столиці, не у розкішних приватних віллах в Італії, Ве­ликій Британії чи Грузії, а під Києвом, у державному відпо­чинковому комплексі «Конча-Заспа». Одному з тих, які рік тому обіцяв віддати сиротам…

За даними журналістських розслідувань, державна дача № 29, на якій набирається сил Зе!-президент, має три повер­хи загальною площею 2,5 тис. кв. м. А в ній свій ліфт, чотири спальні, більярдна, басейн, со­лярій, дві сауни, масажний ка­бінет, мармурові санвузли, кіно­зал і навіть винний погріб. Біля «дачки» — три гектари землі. Є хатина для гостей, «чайний» бу­диночок. Обслуговування цього державного об’єкта обходить­ся державному бюджету Украї­ни 3,5 млн грн щороку. А один її ремонт, який розпочали у черв­ні 2019 р., невдовзі після інав­гурації Зеленського, коштував 1 млн 300 тис. грн.

Про великі бюджетні видатки на «дачу № 29» дізнався народ­ний депутат від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв — адресувавши відповідний за­пит у президентську канцеля­рію. Після отриманої відповіді написав: «Своїх власних тисяч квадратних метрів житла Зелен­ським виявилося замало, і вони вирішили мешкати за народ­ні гроші… А ви, шановні україн­ці, після цього і далі слухайте, як нинішній президент розпові­дає вам, що нормально прожи­ти можна і за «мінімалку».

Схожі новини