Передплата 2024 «Добрий господар»

"Маски-шоу" від Авакова влетіли бюджету у круглу копієчку

500 тисяч грн. "за вимушений прогул" виплатить Держказначейство колишньому очільнику Державної служби з надзвичайних ситуацій (у другому уряді А. Яценюка) Сергію Бочковському. Останній через Верховний Суд довів, що звільнено його було незаконно. Крім солідної фінансової компенсації, Бочковський отримав і моральну сатисфакцію: його мають поновити на посаді

Українці пам'ятають «маски-шоу» під час одного із засідань Кабінету міністрів: у залу засідань, звідки вели пряму телетрансляцію, зайшли підлеглі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, зачитавши якийсь папірець, накинули на руки «надзвичайника» кайданки і відправили у СІЗО. Така ж принизлива процедура чекала на заступника глави ДСНС. Обох правоохоронці звинуватили в отриманні великих хабарів від керівників низових підрозділів…

Рядові громадяни, які дивилися цей репортаж, подумки аплодували Авакову за його «безкомпромісну боротьбу із корупцією». Але компліменти були завчасними. Бочковський, який весь час заперечував свою вину, з допомогою адвокатів довів, що відомство Авакова вчинило незаконно щодо нього.

Зокрема, у тому ж Верховному суді було встановлено, що чиновника звільнили з грубим порушенням процедури. Не внаслідок службового розслідування, а всього лише після усних імпульсивних звинувачень того ж Авакова на засіданні уряду.
Бочковський вважав, що через Авакова безпідставно став безробітним. Тому клопотав у суді про компенсацію завданої матеріальної шкоди. Суд погодився із цими аргументами.

Тож із бюджету Бочковському мають повернути неотриману зарплату, премії, різні доплати за кілька років вимушеного прогулу.
Арсен Аваков полюбляє ефектні піар-акції, гострі, часто — голослівні звинувачення у соцмережах. Самомилування. Він робить усе, аби своїм галасливими діями підвищити свій імідж в очах суспільства. Але часто ці акції не є ефективними. І вилазять боком платникам податків.

Ми були свідками того, як Аваков «розкрив» гучне вбивство журналіста Шеремета — під час пресконференції, на яку запросив президента Зеленського, звинуватив у цьому злочині фронтових волонтерів. Час показує, що справу шито білими нитками — за свідченням адвокатів, докази сфальсифіковано, як мовиться, притягнуто за вуха. Експерти прогнозують, що через голослівність ця справа розсиплеться у суді. Самі прокурори кажуть, що аргументів недостатньо, тому щораз продовжують досудове слідство.

У відомстві Авакова зі шкіри пнуться, аби зберегти обличчя. Захист затриманих каже: йдеться про чергову показуху у виконанні силового міністра. І це матиме свої негативні наслідки. Зокрема — для державної скарбниці.

Схожі новини