Передплата 2024 ВЗ

І щуку кинули… До друга президента

Це, по суті, нівелює розслідування компромату на шефа його Офісу Андрія Єрмака

Справа про «купівлю-продаж державних посад» (йдеться про історію з корупційним відеокомпроматом на брата глави Офісу президента) покинула стіни НАБУ, де її повинні були б розслідувати за законом. І минулої середи перекочувала до СБУ, яку очолює близький товариш глави держави самого Андрія Єрмака — Іван Баканов. У народного депутата від «Слуги народу» Гео Лероса, який 29 березня оприлюднив скандальні дані, це породжує підозру, що справу збираються «поховати».

Лерос каже: президент Зелен­ський закликав повідомляти фак­ти корупції у НАБУ. «Що ж, я зро­бив все за інструкцією, передав факти корупції глави Офісу президента у НАБУ. Але справа потрапила у СБУ до Баканова. Видно, посадкою Єрмака по­винен займатися друг Єрмака. Прямо, як заповідав Лі Куан Ю…».

Як відомо, після звернення Гео Лероса Спеціалізована антикорупційна прокура­тура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення коруп­ційних дій при призначенні осіб в органи державної влади. Своєю чергою, Андрій Єрмак заявив, що компромат від народ­ного депутата — брехня, пообіцяв скар­житися на Лероса у Державне бюро роз­слідувань і Службу безпеки України. ДБР відкрило чотири справи щодо Лероса, запідозривши його у шахрайстві, втру­чанні у діяльність державного діяча, роз­голошенні державної таємниці, переви­щенні влади і службових повноважень. За словами адвоката Лероса — Масі Най­єма (брата екснардепа Мустафи Найє­ма), прокурорам дали завдання шукати компромат на самого Лероса, що вигля­дає на помсту.

А сам президент проігнорував пети­цію громадськості про звільнення Ан­дрія Єрмака з посади і притягнення його до кримінальної відповідальності — хоча вона набрала потрібних 25 тисяч голосів. Зеленський дав зрозуміти, що Єрмак не порушує Конституції…

Схожі новини